Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

ro

24 Mar, 2020 00:00 3648 Marime text

Având în vedere că s-a luat decizia ca la Constanța și în sudul litoralului să fie izolați în carantină foarte mulți români readuși în țară din Italia, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, l-a interpelat pe ministrul de Interne, Marcel Vela să ia măsuri urgente pentru a pune la dispoziția medicilor de aici locuri de cazare.


"Am solicitat ministrului de Interne, Marcel Vela să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului.
Foarte mulți dintre acești medici aflați în linia I în lupta cu pandemia au acasă persoane vulnerabile. Este vorba despre femei însărcinate, părinți în vârstă și alte asemenea categorii. Acești medici ar fi mult mai liniștiți dacă s-ar izola de familie în perioada care urmează, putându-se astfel concentra mai bine pe ceea ce au de făcut.


Pentru câțiva dintre ei, s-a apelat la particulari care le-au pus la dispoziție locuințe gratuit, dar nu e de ajuns.


De asemenea, i-am solicitat domnului ministru să aibă în vedere detașarea de medici în județul Constanța precum și asigurarea cu prioritate a echipamentelor de protecție, a medicamentelor și a testelor. Iar pentru transportul și supravegherea strictă a persoanelor carantinate consider că este necesară folosirea armatei. Cred că recomandarea de a nu ieși din casă ar trebui înlocuită cu obligația de a nu ieși din casă decât în situații urgente, expres și limitativ prevăzute. Recomandările nu sunt respectate întocmai, cu precădere de către persoanele în vârstă." – afirmă parlamentarul constănțean.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii