Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

ro

18 Dec, 2018 00:00 1789 Marime text
Modificările legislative ale actualei puteri din România distrug pur şi simplu statul de drept, iar guvernul este manevrat de persoane care au interese în zona penală, susţine deputatul USR de Constanţa Stelian Ion. „Amnistia înseamnă război total. Războiul infractorilor contra oamenilor cinstiţi, războiul hoţilor contra păgubiţilor, războiul penalilor din funcţiile publice contra românilor, războiul lichelelor faţă de oamenii cu bun-simţ, războiul analfabeţilor tupeişti contra oamenilor instruiţi, războiul dictaturii declarat democraţiei, războiul celor care promovează «dreptul puterii» pe model sovietic faţă de «puterea dreptului» care stă la baza democraţiilor europene! Liviu Dragnea (…) şi-a permis să intimideze procurorii care au îndrăznit să-şi facă meseria şi să ancheteze plângerile făcute împotriva sa chiar în «discursul» său, văzut de o ţară întreagă. A recunoscut că rolul Secţiei speciale pentru anchetarea magistraţilor este să taie avântul acestora de a se mai lega de politicieni.

Liviu Dragnea atacă Uniunea Europeană şi instituţiile europene cu fiecare ocazie. (…) A identificat duşmanul României: Uniunea Europeană!
Liviu Dragnea ne acuză de trădare pe toţi cei care îndrăznim să nu credem în minciunile sale scabroase, care avem curajul să spunem adevărul cu privire la golănia declanşată împotriva justiţiei, care protestăm împotriva Ciumei Roşii. (…)
 
Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»! Îl poţi ierta doar pe cel care îşi recunoaşte vina, regretă fapta, dă înapoi sutele de milioane de euro furate, îşi dă demisia din toate funcţiile publice. De-asta voi compromiteţi însăşi ideea de amnistie! Voi vă declaraţi toţi nevinovaţi. Cum să fiţi iertaţi voi, «nevinovaţilor»?!
 
Ce prost din ţara asta poate crede că amnistia nu este pentru voi? Puşcăriile le-aţi golit deja cu Legea recursului compensatoriu, ticluită de Nicolicea.
 
Aglomeraţia din penitenciare nu mai poate fi un argument. Erorile judiciare nu pot fi nici ele argument pentru amnistie, erorile judiciare se constată doar de instanţele de judecată, nu prin şedinţe de partid (…).
 
La 29 de ani de la declanşarea Revoluţiei din '89, mă întreb retoric: pentru asta au luptat şi au murit atunci românii? (…) Nu va merge aşa uşor! O să vă fugărească românii pe stradă! Deja nu mai aveţi tupeu sa apăreţi în public, de mult ce vă iubesc românii! Sunteţi tupeişti doar cu jandarmii scut în jurul vostru sau cu gărzile de corp!”, susţine deputatul Stelian Ion într-o declaraţie publică.
 
Parlamentarul constănţean îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să participe la şedinţele de guvern, aşa cum a mai făcut-o, apărând statul de drept. „Domnule preşedinte, este cazul să separăm apele: daţi drumul referendumului pe justiţie! Nu sunt suficiente sondajele de opinie cu privire la amnistie, la dezincriminare. (…) I-am cerut deja vineri lui Dancilă, privind-o în ochi, să nu arunce ţara în aer cu OUG pentru amnistie sau pentru modificarea legislaţiei penale! Iar parlamentarilor PSD, ALDE, UDMR, minorităţi care încă îi ţin trena lui Dragnea, le spun că acesta o să-i tragă pe după el şi vor ajunge cu toţii în beciul insalubru al istoriei!”, mai apreciază Stelian Ion, de la USR.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii