Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:39 19 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion „Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac. Noua victimă este cartierul Tomis Nord"!

ro

26 Feb, 2024 13:41 1142 Marime textNoile reguli de circulație care vor fi instituite în arealul delimitat de bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava de către municipalitate sunt criticate de președintele USR Constanța.
 
Prima etapă din proiectul de reorganizare a traficului rutier în cartierul Tomis Nord va fi implementată începând cu data de 29 februarie. Instituirea regimului de sens unic pe pe străzile interioare din perimetrul cuprins între bulevardul Tomis, strada Soveja, bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Suceava a fost necesară atât pentru decongestionarea traficului rutier, cât și pentru eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate neregulamentar, transmite Primăria Municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat oficial 

Proiectul de reorganizare a traficului rutier a fost realizat în urma consultărilor cu cetățenii din zonă, experți în sistematizare rutieră și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.
 
Astfel, începând cu data de 29 februarie, vor fi montate indicatoare rutiere pentru implementarea regimului de sens unic, astfel:

- aleea dinspre blocul M2, scara A spre blocul P2, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;
- aleea dinspre blocul P1, scara A spre blocul M1, scara A, se va institui sens unic, cu același sens de mers;
- aleea dinspre blocul P3, scara A spre blocul M3, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;
- aleea dinpre blocul M4, scara A spre blocul CA5, scara B, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers;
- aleea dinspre blocul DT1, scara A spre blocul M4, scara A, se va institui sens unic, cu acelaşi sens de mers.
- aleea din parcarea cuprinsă între blocul P2, scara A şi blocul P3, scara A, se va institui sens unic, cu ocolire spre dreapta sensului de mers.


„Prima etapă de creare a debandadei rutiere din zonă a fost instituirea unei linii continue neîntrerupte pe toată lungimea bulevardului, de la Gară până la intrare în stațiunea Mamaia. Acest fapt a îngreunat vizibil accesul locuitorilor în cartier, care acum trebuie să stea zeci de minute blocați pe strada Adamclisi sau să ocolească tot cartierul Tomis Nord pentru a ajunge, practic, în același punct de unde au plecat.

Constănțenii din zonă, și nu numai, au cerut printr-o petiție adresată Primăriei, să se stabilească măcar o linie discontinuă la una dintre intersecțiile străzilor Suceava sau Dispensarului. Care a fost răspunsul? Instituirea în viitorul apropiat a DOUĂ SENSURI UNICE pe două străzi importante din cartier.

Primăria a anunțat oficial că proiectul de reorganizare a traficului rutier din zonă a fost făcut în urma consultărilor cu cetățenii. Îl provoc pe Vergil Chițac să facă publică o dovadă a acestor consultări. Am fost în zonă alături de colegii mei din USR, iar oamenii ne-au spus că nu și-au dorit așa ceva. Cu toate astea, Chițac le-a dat ce știe el mai bine: sensuri unice și haos!

Singura arteră de acces în cartier - strada Adamclisi - este supraaglomerată, iar în loc să răspundă petiției lansată de cetățeni, Chițac a stabilit acum ca strada să fie cu sens unic.

În 2024 vom corecta aceste aberații, ne vom consulta cu specialiști și, mai ales, cu cetățenii”, susține Stelian Ion, președintele USR Constanța.


Citește și:

Știri ConstanțaStrăzile Adamclisi și Suceava, din Tomis Nord, vor deveni cu sens unic! Iată de când estimează viceprimarul Ionuț Rusu
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii