Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stelian Ion îi cere managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa să prezinte planul pentru combaterea coronavirusului

ro

25 Feb, 2020 00:00 3268 Marime text

Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion consideră situaţia răspândirii coronavirusului una deosebit de gravă. „Nu avem motive rezonabile să credem că acest virus va ocoli România, dimpotrivă, cred că este doar o chestiune de timp până când vom afla despre primul caz din ţara noastră, iar Constanţa este o importantă poartă de intrare. Trebuie sa fim informaţi, să ştim cum stăm, pe ce ne bazăm, ce avem de făcut”, afirmă parlamentarul.


În acest scop, Stelian Ion a adresat o serie de întrebări conducerii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. De asemenea, parlamentarul a adresat întrebări similare şi ministrului sănătăţii. Stelian Ion spune că nu putem evita intrarea virusului în ţară, dar, printr-o bună organizare şi printr-o corectă informare, putem salva multe vieţi.


În adresa transmisă Stelei Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) din Constanţa, Stelian Ion îi solicită acesteia să precizeze în ce constă pregătirea pentru o eventuală epidemie de coronavirus la malul mării. Parlamentarul vrea să ştie dacă există un spaţiu special amenajat în cadrul SCBI Constanţa pentru acest tip de infecţie. Dacă acest spaţiu există, câte persoane ar putea prelua? Ce protocoale şi proceduri sunt disponibile pentru a fi activate la momentul apariţiei primului caz diagnosticat în Constanţa? Câte analize poate efectua pe zi laboratorul spitalului şi în cât timp de la recoltare se poate obţine un rezultat? Ce posibilitate de suplimentare a numărului de paturi există în prezent şi cu ce alte unităţi spitaliceşti se poate colabora în cazul declanşării unei epidemii? - sunt câteva dintre întrebările adresate de Ion Stelian.


Un alt set de întrebări vizează campaniile de informare a cetăţenilor, metode de prevenţie şi măsurile concrete pe care ar trebui să le ia persoanele care au simptome de gripă/răceală. Alte întrebări vizează stocul de medicamente/teste sau existenţa fondurilor pentru a le achiziţiona. Momentan, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa nu a oferit niciun răspuns la interpelarea deputatului USR.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii