Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:06 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statistica si BEJ Constanta, gata de scrutin

ro

04 Jun, 2009 03:10 1126 Marime text
Trei zile ne mai despart de ziua în care românii îşi vor alege, pentru cinci ani, reprezentanţii din Parlamentul European. 

Pregătirea scrutinului din 7 iunie a intrat în linie dreaptă, ieri având loc o videoconferinţă cu statisticienii pentru a pune la punct ultimele aspecte astfel încât totul să decurgă perfect. La nivelul judeţului Constanţa, din totalul populaţiei de 715.150 persoane, duminică ar trebui să se prezinte la urne 627.398 cetăţeni cu drept de vot, 277.237 fiind în municipiul reşedinţă de judeţ. Potrivit directorului Direcţiei Judeţene de Statistică, Gheorghe Buşu, cele 671.356 buletine de vot au sosit şi sunt sub pază în Prefectura Constanţa. „Am primit şi procesele verbale de constatare, care se vor distribui primarilor, vineri dimineaţă, împreună cu buletinele de vot. La rândul lor, edilii vor împărţi aceste materiale preşedinţilor secţiilor de votare", a adăugat Buşu. Totodată, acesta a menţionat că, la videoconferinţă, li s-a atras atenţia că toate buletinele de vot neutilizate vor trebui anulate individual.

În ceea ce priveşte asigurarea condiţiilor optime pentru prelucrarea de către statisticieni a proceselor verbale din secţiile de votare, directorul Direcţiei Judeţene de Statistică a menţionat că s-au făcut dotările corespunzătoare. „Staţia de prelucrare a datelor de la Biroul Electoral Judeţean a fost dotată cu şase PC-uri, două servere, două imprimante, patru scanere, două telefoane fixe Romtelecom şi un telefon fix secretizat în reţeaua RDS, ce va funcţiona la BEJ", a specificat Gheorghe Buşu.

BEJ, în formulă completă

La ora actuală, Biroul Electoral Judeţean al Circumscripţiei nr. 14 Constanţa funcţionează în formulă completă. Celor trei judecători ce deţin funcţiile de preşedinte - Crina Popescu şi locţiitorii Emilia Ganera şi Radu Comşa - li s-au alăturat reprezentanţii a cinci formaţiuni politice. Alianţa PSD+PC este reprezentată de Radu Volcinschi, PD-L l-a delegat pe Adrian Gheorghiţă, PNL merge pe mâna lui Bogdan Bola, PRM a apelat la o femeie -Daniela Mihaela Park, PNŢCD l-a nominalizat pe Aurelian Bodnar, iar Forţa Civică a nominalizat-o pe Dana Cristina Tătaru.

Ca în fiecare an, din diverse motive, unii preşedinţi şi locţiitori din birourile electorale ale secţiilor de votare au solicitat să fie înlocuiţi, până în prezent unsprezece dintre aceştia predând deja ştafeta. Potrivit locţiitorului BEJ Constanţa, judecător Emilia Ganera, dacă depun acte doveditoare despre imposibilitatea îndeplinirii sarcinilor ce le revin, preşedinţii şi locţiitorii pot fi înlocuiţi până pe data de 5 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii