Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Spiritul lui Caragiale", pe scena de la Navodari (galerie foto)

ro

25 May, 2009 03:17 3138 Marime text
Navodari.jpgPe scena Centrului Cultural Năvodari s-a desfăşurat cea de-a V-a ediţie a concursului judeţean de artă dramatică „Spiritul lui Caragiale".
Festivalul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: interpretare artă-dramatică, eseu şi desen. La cele două secţiuni dedicate artei interpretative au concurat 18 trupe de elevi de gimnaziu şi liceeni din: Năvodari, Constanţa, Mangalia, Hârşova, Fântânele, Mihai Viteazu, Tătaru, Comana şi Cogealac. Juriul a fost alcătuit din reprezentanţi ai Casei de Cultură „Pontus Euxinus" din localitate, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Casei Corpului Didactic Constanţa, ai Consiliului Local Năvodari, precum şi un reprezentant al copiilor.
La categoria interpretare, gimnaziu-trupe, locul întâi a fost adjudecat de elevi ai Clubului Copiilor din Năvodari, care au interpretat un fragment din piesa „O scrisoare pierdută", locul al doilea a fost ocupat de  Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Năvodari, cu „Justiţie", iar locul al III -lea a revenit Şcolii cu clasele I-VIII Gala Galaction din Mangalia, cu „Dl. Goe". La categoria gimnaziu-individual, premiul întâi a fost câştigat de Octavia Tudorache, de la Palatul Copiilor din Constanţa, pentru interpretarea din piesa „Bubico". Locul întâi la categoria interpretare liceeni - grupă a fost adjudecat de Liceul Lazăr Edeleanu din Năvodari, urmaţi de colegi de la Palatul Copiilor şi Colegiul Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza din Constanţa. Premiul special al juriului a fost oferit Laviniei Păun, pentru interpretarea monologului „1 Aprilie".

Copiii, actori sau simpli spectatori, au petrecut momente de neuitat.


Iniţiatorul acestui festival este profesorul Vasile Coman, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 1 din Năvodari. El a obţinut acordul şi promisiunea că, de anul viitor, va primi sprijinul necesar pentru promovarea festivalului la nivel naţional. Menţionăm că, la această ediţie, fondul categoriei interpretare a fost de 3.400 lei, al categoriei desen a fost de 600 lei, iar al celei de eseuri a fost de 900 lei.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii