Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seful ITC „Primaria a emis sase autorizatii de construire nule"

ro

30 Jul, 2010 01:34 1760 Marime text
Puz_Mamaia_-_parcare_mamaia.jpgDupă ce ieri, în mass-media locală se anunţa faptul că instanţa a dat câştig de cauză primăriei în cazul dosarului aflat la instanţa de contencios-administrativ privind suspendarea PUZ-ului Mamaiei, inspectorul ITC, Gigi Chiru, a precizat că doar s-a admis cererea de anulare a actului privind această suspendare.

La începutul lunii iunie, pe portalul Tribunalului Constanţa se înregistra dosarul numărul 6979/118/2010, prin care municipiul Constanţa, prin primarul Radu Mazăre, dădea în judecată Inspectoratul Teritorial în Construcţii Sud-Est, Direcţia Judeţeană de Control în Construcţii, reprezentată de Gigi Chiru, pentru a obţine suspendarea actului administrativ prin care PUZ-ul Mamaiei era suspendat.

La termenul din 7 iulie, instanţa a amânat pronunţarea pentru 14 iulie, dată la care a fost respinsă excepţia inadmisibilităţii şi admisă cererea de suspendare. De asemenea, s-a dispus suspendarea executării procesului verbal de inspecţie.

„Primăria s-a simţit datoare să atace acest act şi să ceară în primă etapă suspendarea actului până la soluţionarea acţiunii în anulare. De fapt, o acţiune care nu a apărut. Este o acţiune de imagine. Primăria nu a câştigat nimic. Cererea de anulare a actului nostru (n.r. referitor la PUZ-ul Mamaiei) a fost admisă, atâta tot. Vorbim despre un act unde am dispus nişte măsuri şi pe care primăria nu le-a respectat", a susţinut ieri inspectorul teritorial al ITC Constanţa, Gigi Chiru, în replică la ceea ce a apărut în mass-media locală referitor la faptul că autorităţile locale ar fi câştigat procesul intentat împotriva ITC.

„Voi depune acţiune în instanţă"

Chiar dacă autoritatea locală în construcţii a transmis faptul că nu trebuie să se mai emită autorizaţii de construire în Mamaia pentru că nu mai există o bază legală, după emiterea actului de control, din 15 aprilie, Primăria Constanţa şi-a dat avizul pentru şase autorizaţii. „Documentaţiile de urbanism care sunt adoptate fără respectarea legislaţiei în vigoare sunt nule. Ceream primăriei să nu mai emită autorizaţii de construire, vă imaginaţi că nu s-a întâmplat aşa. Sunt şase autorizaţii de construire după ce am dat noi actul, nr 933/15.04.2010", a mai adăugat inspectorul-şef ITC.

Chiru face plângere penală

Pentru că autorităţile locale nu au catadicsit până acum să-l informeze pe inspectorul-şef despre demersurile pe care acestea le-au întreprins în vederea anulării hotărârii de consiliu local prin care a fost adoptat PUZ-ul, dacă până la începutul săptămânii viitoare nu va primi niciun document oficial, Chiru este dispus să ceară în instanţă anularea hotărârii de Consiliu Local: „Este depusă pe 30 iunie la Primărie o plângere prealabilă prin care cerem să se anuleze HCLM prin care a fost adoptat PUZ-ul. Dacă până luni, când se împlinesc 30 de zile de la depunerea plângerii, nu primesc din partea Primăriei nimic care să arate că au întreprins măsuri de anulare a HCLM, voi depune acţiune în instanţă şi voi cere anularea Hotărârii. Abia atunci putem discuta despre o acţiune, până atunci nimeni nu a câştigat nimic".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii