Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Radu Comanici "Chiar daca voi iesi parlamentar, voi demisiona"

ro

24 Oct, 2008 00:00 909 Marime text
1224793189.jpg

Candidat in Colegiul 1 la Senat, noul revenit in breasla peremistilor, Radu Comanici, nu pare a reprezenta un pericol pentru contracandidatii sai, aspiranti la un mandat de parlamentar. Cu un aer de vacanta si detasat de agitatia creata de cursa electorala, in mod paradoxal, Comanici a afirmat ca nu este interesat sa ajunga parlamentar, chiar daca a intrat in cursa electorala din 30 noiembrie.

Dupa ce liderul interimar al organizatiei judetene, Niculae Gheorghe, a prezentat 12 din cei 14 candidati intrati in cursa pentru parlamentare, a venit randul celui care s-a retras din planul politicii locale dupa scandalul provocat inaintea alegerilor din 1 iunie, fostul lider al organizatiei PRM Constanta, Radu Comanici, sa fie adus in fata reprezentantilor mass-media. Dupa o perioada in care a avut cu totul alte activitati, ocupandu-se de ferma pomicola pe care o detine - "Bujorul Galben", la insistentele prietenului sau, Niculae Gheorghe, a decis sa se implice, din nou, in viata politica, avand un scop bine definit: atingerea pragului minim pe tara, de 5%, la scrutinul parlamentar. Rememorand aspectele care l-au eliminat din viata politica, disculpandu-se pentru ceea ce s-a intamplat in aprilie a.c (modificarea listelor electorale), Comanici a declarat ca cei care l-au tras pe sfoara i-au facut un serviciu, nu l-au transformat in victima. "Sunt un om loial, imi respect principiile. Ar fi fost bine ca anumite principii sa se fi aplicat atunci", a mai adaugat candidatul.

"Sansa cea mai mare o are Hasotti"

Chestionat in legatura cu campania pe care o va derula, strategia abordata astfel incat sa-si mareasca sansele in fata contracandidatilor sai, Comanici n-a parut deloc interesat, apreciind ca "vrea doar sa ajute echipa". "In colegiul in care candidez, tine de notorietatea pe care o ai. Sansa cea mai mare o are Hasotti. Nu e sfarsit de lume daca nu ies parlamentar. Eu, oricum, daca am sa castig acest mandat, voi demisiona, asa cum am facut-o si in 2000. Par un personaj ciudat, dar oricum asta am sa fac. Viata de parlamentar nu e de mine", a precizat Comanici, cu sinceritate. Totusi, "candidatul surpriza" al PRM-istilor a mentionat ca va investi ceva bani in campanie, in jur de 100 de milioane lei vechi. "Nu pe pomeni electorale, bineinteles", a tinut sa completeze.

"Nu ne permitem luxul sa pierdem o resursa cum e Comanici"

Incercand sa salveze situatia creata de Comanici prin sinceritatea sa, Niculae Gheorghe a facut cateva precizari in legatura cu motivele pentru care a intreprins demersuri constante la centru, in vederea primirii in partid a prietenului sau. "Nu ne permitem luxul sa pierdem resurse umane eficiente, iar Radu Comanici este una dintre ele. De aceea am trimis si memoriul la centru", a conchis Gheorghe.

Scris de: {autor}Claudia CANDET{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii