Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:28 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PNL consideră Regulamentul zonei peninsulare o bătaie de joc la adresa constănțenilor

ro

01 Aug, 2018 00:00 1824 Marime text
Regulamentul zonei peninsulare a fost retras ieri de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Municipal, cu toate că administrația locală susține că este un document necesar pentru zona istorică a municipiului Constanța.
 
Liberalii constănțeni consideră că regulamentul a fost transformat de funcționarii Primăriei Constanța într-o înșiruire absurdă de aberații. Mai mulți avocați consultați de Organizația municipală PNL Constanța susțin că „Regulamentul de acces în zona peninsulară a municipiului Constanța este întocmit pe genunchi, fără atenție la detalii și cu o serie de greșeli grave care arată încă o dată incapacitatea aparatului administrativ al Primăriei Constanța, dar și frivolitatea cu care tratează primarul Decebal Făgădău astfel de documente“. Potrivit acestora, „art. 5, alin. 2 - accesul este permis ocazional - înseamnă, per a contrario, că se poate refuza accesul tuturor celor enumerați, că li se poate interzice accesul. Ocazional, înseamnă cu titlu de excepție, deci regula este ca persoanelor enumerate să nu li se permită accesul. Mai mult, art. 5 alin. 2 este contrazis de art. 7, alin. 4, în sensul că solicitanții sunt mai puțini decât cei care pot avea acces și, pe cale de consecință, dacă nu poți solicita un permis, nu ți se va elibera un document în baza căruia să ai acces, deci nu poți intra în zona peninsulară. De exemplu: art. 5, alin. 2 stabilește accesul pentru persoanele cu dizabilități, în timp ce la art. 7, alin. 4 acestea nu sunt menționate la persoane care pot solicita un permis special. Dacă aceste categorii în discuție sunt doar cele de la 7.4 (rezidenți), atunci de ce s-a introdus mențiunea de persoane cu dizabilități la art. 5.2?
 
Acestea sunt doar o parte din absurditățile generate de „pseudo-specialiștii” din Primăria Constanța și girate de primarul Decebal Făgădău. De asemenea, se mai poate observa că cei care nu respectă prevederile acestui așa-zis Regulament primesc direct contravenție. Primarul și cei care au dat naștere unor astfel de prevederi nu au luat în calcul avertismentul”, susțin liberalii.
 
Organizația municipală a PNL critică faptul că primarul Decebal Făgădău nu a ținut cont de observațiile agenților economici din zonă, cei care trăiesc și muncesc acolo și cei care știu foarte bine cum ar trebui să funcționeze lucrurile în centrul vechi al Constanței.
 
Dacă nu ar fi fost retras de pe ordinea de zi a CLM, liberalii ar fi votat împotriva regulamentului, susține coordonatorul politic al organizației municipale a PNL, Septimiu Bourceanu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii