Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentru că ţărăniştii nu primesc colegiu în municipiu, PNŢCD Constanţa rupe alianţa cu PDL

ro

05 Oct, 2012 01:00 1868 Marime text
pntcd-TudorelChesoiGigiChiru1.jpgLiderul PNŢCD Tudorel Chesoi, a anunţat, ieri, că ţărăniştii se retrag, la Constanţa, din Alianţa România Dreaptă (ARD), pentru că democrat liberalii nu vor să le acorde un colegiu de deputat din municipiu, pentru o candidatură în contextul alegerilor din 9 decembrie. Conform spuselor lui Chesoi, ţărăniştii ar fi vrut fie Colegiul 8, fie Colegiul 9, fie Colegiul 10 pentru Camera Deputaţilor. „Venim de la o ultimă discuţie cu conducerea PDL şi nu ne-am înţeles. PDL refuză să acorde PNŢCD un colegiu pe municipiu", a explicat Chesoi. Preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNŢCD Constanţa a precizat, de asemenea, că din acest motiv „PNŢCD a hotărât să nu participe la Alianţa România Dreaptă din Constanţa şi să aibă candidaţi independenţi".

În acest sens, Chesoi a anunţat că Gheorghe Andrei, vicepreşedintele PNŢCD Constanţa, va fi candidatul ţărăniştilor, dar va fi vorba despre o candidatură independentă şi asta pentru că sub sigla partidului nu mai poate candida, acesta din urmă fiind parte, la nivel naţional, din Alianţa România Dreaptă. Din acest punct de vedere, preşedintele PNŢCD a declarat că tineretul ţărănist va demara acţiunea de strângere de semnături, necesare candidaturilor independente. Căci se pare că, pe lângă profesorul Gheorghe Andrei, sunt şi alţi doritori de mandat parlamentar.

Revenind la ruperea ARD Constanţa, trebuie precizat că liderul ţărănist a lăsat, totuşi, o „portiţă": „Dacă PDL revine asupra deciziei, sigur că noi ne vom reconsidera decizia de azi".

Organizaţia Judeţeană a PNŢCD Constanţa nu anunţase, până ieri, conducerea naţională a partidului în legătură cu decizia luată. „O să-i comunicăm preşedintelui (n.r. - Aurelian Pavelescu) decizia noastră. Mai sunt nemulţumiri şi în alte judeţe", a mai afirmat Chesoi.

Liderul ţărănist a avut şi un mesaj pentru preşedintele PDL Constanţa, Gigi Chiru: „Trebuie să explice pe îndelete principiile care au stat la baza colaborării cu PNŢCD. Are obligaţia să explice celor din PDL care ne «simpatizează» că realităţile stau altfel decât le văd ei".

„Nu comentez deciziile partenerilor de alianţă"

Contactat telefonic, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PDL Constanţa, Gigi Chiru, a declarat: „Nu comentez deciziile partenerilor de alianţă. Este o decizie internă de care iau act şi atât. Negocierilor vor continua, o să discut cu colegii mei, iar restul discuţiilor cu PNŢCD vor continua".

Liderul democrat liberalilor constănţeni nu a dorit să facă alte comentarii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii