Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PDL Constanţa pariază pe o singură carte? Democrat liberalii îşi aleg azi preşedintele, la Convenţia Naţională

ro

23 Mar, 2013 00:00 1472 Marime text
O delegaţie din care fac parte 111 membri ai PDL Constanţa va fi prezentă  astăzi la Pavilionul Expoziţional Romexpo din Bucureşti, acolo unde se derulează Convenţia Naţională în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a partidului. PDL Constanţa şi-a reconfirmat, zilele trecute, sprijinul pentru moţiunea lui Vasile Blaga, actualul preşedinte al partidului. Decizia a fost luată, prin vot secret, în cadrul Colegiului Director Judeţean derulat miercuri. Hotărârea nu este însă o noutate, liderul PDL Constanţa, senatorul Gigi Chiru, afirmând în repetate rânduri că el este un susţinător necondiţionat al lui Blaga.

În pofida faptului că, oficial, democrat liberalii constănţeni merg pe mâna lui Blaga, în realitate fiecare pedelist va vota după cum îi dictează propriile convingeri sau interese. Căci nu trebuie omis faptul că Elena Udrea, principalul contracandidat al lui Blaga, a coordonat ani de zile, de la Bucureşti, organizaţia de la Constanţa, atunci când aceasta din urmă a fost măcinată de conflicte interne. În acest timp, Udrea a fost considerată un apropiat al democrat liberalilor constănţeni. Având în vedere acest aspect, nu este exclus ca, în ciuda deciziei luate în Colegiul Director Judeţean, unii dintre delegaţi să voteze în favoarea moţiunii Elenei Udrea.

Va fi interesant de urmărit în ce mod va afecta rezultatul acestor alegeri interne Organizaţia PDL Constanţa, atâta vreme cât, de când filiala este condusă de Gigi Chiru, aceasta a fost apropiată de actualul preşedinte, Vasile Blaga.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii