Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:43 23 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Paul Foleanu, candidatul PSD la Primăria Mangalia?

ro

18 Jun, 2015 00:00 3273 Marime text
UNPR nu ştie încă în ce fel va juca la alegerile locale din 2016. Mai exact, nu îi este clar dacă va merge singurel în cursa pentru mandatele de primar, de consilier local şi judeţean sau dacă, din contră, va merge la braţ cu partenerul său, PSD-ul. În eventualitatea în care va intra singur în competiţie, va avea candidaţi în aproape toate localităţile din judeţul Constanţa. Foarte probabil, şi pentru Primăria municipiului Constanţa, iar în acest sens amintim că deputatul UNPR Florin Gheorghe declara, la începutul lunii mai, că a intrat în politică animat de un singur gând, acela de a fi primarul Constanţei. „Nu fac un secret din faptul că, în 1998, am intrat cu un singur gând în politică: să fiu primarul Constanţei. Deci, este posibil să candidez la alegerile locale din 2016“, mărturisea Florin Gheorghe pe 8 mai, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa.

Potrivit unor surse, dacă în contextul alegerilor locale din 2016 PSD şi UNPR vor avea candidaţi comuni, localităţile unde cele două formaţiuni intenţionează neapărat să obţină fotoliul de primar sunt Năvodari, Mangalia, Negru Vodă, Castelu, Saraiu, Cogealac. Conform acestor surse, UNPR îşi doreşte chiar ca actualii primari din Castelu (Nicolae Anghel), Cogealac (Gigi Alexa) şi Saraiu (Dorinela Irimia) să fie susţinuţi inclusiv de PSD în eventualitatea unei colaborări între cele două partide.

Social-democratul Ion Nicolin, primarul oraşului Negru Vodă, nu şi-ar mai dori, se pare, o nouă candidatură. Cât despre Mangalia, acolo unde, în plan politic, lucrurile au fost întotdeauna extrem de tensionate - fapt transpus la nivelul administraţiei publice locale, multe dintre proiectele Consiliului Local Municipal trenând tocmai din cauza acestor tensiuni - conform aceloraşi surse, candidatul preferat este Paul Foleanu, fost democrat-liberal. Fostul director al societăţii Neptun-Olimp şi om de încredere al fostului primar şi, de asemenea, fost deputat Zanfir Iorguş, a fost, ani buni, unul dintre cei mai vocali contestatari ai Partidului Social Democrat. În urmă cu câteva luni însă, atât Foleanu, cât şi ceilalţi consilieri PDL din Consiliul Local Mangalia au făcut gestul „schimbării la faţă“ şi au trecut, fără mari procese de conştiinţă, la PSD. UNPR nu ar avea o problemă cu posibila candidatură a lui Foleanu la mandatul de primar al municipiului Mangalia, considerând, din contră, că era momentul pentru ca Zanfir Iorguş să facă un pas înapoi.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii