Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:21 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Până la 1 decembrie, progresiştii decid Relaţia UNPR-PSD… „ordinul se primeşte de la Centru“

ro

03 Oct, 2015 00:00 1740 Marime text
Încă de pe acum, formaţiunile politice îşi pregătesc strategiile prin care speră să convingă electoratul că persoanele propuse de ele pentru diverse funcţii în administraţia publică locală sunt cele mai îndreptăţite să le ocupe. Pentru cele obişnuite să fie ajutate de partidele mari, apare însă o întrebare: să intre în competiţie pe cont propriu sau să nu rişte şi să se aciueze pe lângă partenerii „potenţi“?
 
De curând, la Galaţi, a avut loc o întâlnire a conducerii centrale a partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) cu reprezentanţii filialelor din zona de sud-est a ţării. UNPR Constanţa a fost reprezentată de preşedintele organizaţiei judeţene, George Lipoveanu, şi de cei doi parlamentari „atraşi“ de la alte partide - deputatul Florin Gheorghe (ex-PDL, PMP) şi senatorul Marian Vasiliev (ex-PPDD).

Aşa cum ne-a confirmat Lipoveanu, pe agenda de lucru „au fost incluse mai multe probleme“. Însă un subiect ce „arde“ printre progresişti vizează participarea UNPR la alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Şi asta în contextul în care toată lumea ştie că, după ce au dus în cârcă ani la rând conservatorii, acum, social-democraţii nu mai vor alte „pietre de moară“ de gâtul lor. Interesant de remarcat este faptul că majorarea efectivelor UNPR atât în teritoriu, cât şi în Parlamentul României i-a făcut pe progresişti ceva mai încrezători în forţele proprii. La asta putem adăuga alte trei aspecte: preluarea PPDD-iştilor- antrenaţi să candideze singuri împotriva social-democraţilor, indiferenţa cu care sunt trataţi de către PSD în teritoriu, precum şi alegerile locale anterioare, când, în majoritatea localităţilor unde UNPR a avut candidaţi pentru primărie, lupta politică s-a dus împotriva PSD-ului. Aşadar, dacă la nivel central asistăm la o relaţie cordială, de conjunctură, între PSD şi UNPR, în teritoriu, ignoranţa rămâne la putere.

Se aşteaptă ordin de la general

Liderul UNPR Constanţa, George Lipoveanu, a recunoscut faptul că tema privind participarea în alegerile din 2016, cu precădere cele locale, preocupă pe toată lumea şi va trebui clarificată în timp util. De altfel, surse din partid au afirmat că situaţia ar urma să se decidă până pe 1 decembrie, iar optimismul este crescut în rândul progresiştilor, care cred că dacă sunt bine organizaţi, ar putea scoate chiar 10% pe cont propriu. „Noi trebuie să fim foarte bine pregătiţi. Obiectivul meu este să avem organizaţii în toate localităţile judeţului până la sfârşitul anului. Asta ne-ar ajuta. Putem participa în alegeri singuri, dacă ne îndeplinim acest obiectiv“, ne-a declarat preşedintele progresiştilor constănţeni, George Lipoveanu.
Oricum, în UNPR este ştiut că disciplina militară dictează, iar decizia luată la Bucureşti se îndeplineşte fără să crâcnească nimeni. „Ordinul se primeşte de la Centru, iar noi suntem disciplinaţi, ştiţi. Deocamdată, ne pregătim pentru orice variantă şi este încurajator că suntem pe un trend ascendent“, a menţionat liderul UNPR Constanţa. De altfel, trendul ascendent al UNPR este dat şi de posturile pe care tot mai mulţi progresişti se instalează atât la nivel naţional, cât şi în teritoriu.

Schimbări… cu noua conducere PSD

Răceala dintre UNPR şi PSD în teritoriu este vizibilă, dar, nolens volens, liderii filialelor judeţene se văd în situaţia de a pune în practică deciziile luate la nivel naţional, unde interesele sunt cu totul altele şi de altă anvergură.

Această stare de fapt ne-a fost confirmată, recent, şi de secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Constanţa, Cristinel Dragomir. „Relaţia cu UNPR este ca şi cu oricare alt partid. Dacă se va stabili de către conducerea centrală să se meargă pe liste comune, cu siguranţă ne vom conforma, pentru că nu avem de ales. Aşa impune disciplina de partid. Personal, sunt convins că PSD va merge singur la alegerile locale“ declara acesta, luna trecută, într-un interviu acordat cotidianului ZIUA de Constanţa.

Citeşte şi

Cristinel Dragomir - „Noi, cei din partid, nu avem niciun semn de îndoială că îl vom avea candidat pe Decebal Făgădău“
 
De partea cealaltă, preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu, a remarcat o îmbunătăţire a relaţiei cu social-democraţii de când s-a schimbat conducerea organizaţiei judeţene. „Spre deosebire de anii precedenţi, cu noua conducere a PSD Constanţa avem o relaţie corectă, ne respectăm“, a conchis liderul progresiştilor de la malul mării.

Ti-a placut articolul?

Comentarii