Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oaspeti de seama la Festivalul „Delfinul Marii Negre"(galerie foto)

ro

28 Nov, 2009 01:54 1671 Marime text
festival_cumpana.jpgLa Casa de Cultură a comunei Cumpăna a avut loc, ieri, deschiderea celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului de Muzică Uşoară pentru Copii şi Tineret „Delfinul Mării Negre".

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a declarat că, începând de anul acesta, festivalul va deveni balcanic. La concurs participă nu mai puţin de 52 de concurenţi, grupaţi pe trei secţiuni de vârstă: Secţiunea I (6 - 10 ani) - 17 concurenţi, Secţiunea a II-a (11-14 ani) - 18 concurenţi, Secţiunea a III-a (15-19 ani) - 17 concurenţi.

Deschiderea festivalului a avut loc în prezenţa unei numeroase delegaţii din Republica Moldova, mai exact din partea comunei Budeşti, reprezentată de către primarul Nina Costiuc. De precizat că, astăzi, comuna Cumpăna, prin primarul Mariana Gâju, va semna un acord de înfrăţire cu această comună din Republica Moldova, alături de care comunitatea locală din Cumpăna se simte foarte apropiată.

În ceea ce priveşte Festivalul „Delfinul Mării Negre", acesta va fi transmis de către televiziunea B1. Juriul va fi alcătuit dinMădălin Voicu - preşedinte onorific, Liviu Predescu - preşedinte şi membriiNicolay Tekeliev, Nicolae Caragia, Viorel Gavrilă, Daniela Vlădescu, Florenţa Marinescu, Silvia Ţigmeanu, Doina Adamescu, Corina Iordănescu şi Elena Obertaş. Se vor acorda premii pentru fiecare secţiune. Astfel, marele premiu, adică Trofeul „Delfinul Mării Negre", va fi în valoare de 1.000 lei, premiul I - de 600 lei, premiul II - de 500 lei, premiul III - de 400 lei, iar menţiunea, în valoare de 200 lei.

Recitaluri de excepţie

Prima zi de festival a debutat cu un spectacol susţinut de reprezentantele Şcolii de Balet „Nicolae Spirescu" din Cumpăna, după care au urcat pe scenă concurenţii de la Secţiunea I, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani. A urmat un microrecital susţinut de Andreea Olaru, laureata ediţiei a V-a 2006, după care au urcat pe scenă participanţii Secţiunii a II-a. După un microrecital susţinut de Iuliana Puşchilă, laureata ediţiei a VI-a 2007, concursul a continuat cu Secţiunea a III-a, 15-19 ani. Seara s-a încheiat cu un recital susţinut de Gheorghe Gheorghiu.

Astăzi va avea loc festivitatea de premiere, în cadrul căreia va susţine un microrecital Georgia Alexandra Acatrinei, laureata ediţiei de anul trecut. Spectatorii vor avea ocazia apoi să audieze recitalurile susţinute de către Daniela Vlădescu şi de către Mădălin Voicu.

Festivalul „Delfinul Mării Negre" este organizat de către Primăria Cumpăna, alături de Consiliul Judeţean Constanţa, Clubul Rotary „Pontus Euxinus", „World Vision International" - Biroul zonal Constanţa, Fundaţia Culturală „Sorin Calafus" şi Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii