Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicusor a decis consilierii PD-L mai stau o tura (galerie foto)

ro

23 Dec, 2008 01:50 1332 Marime text

sedinta_cjc_02.jpgChiar dacă, până acum, coaliţia de guvernare PSD+PC - PD-L a arătat că funcţionează, şeful CJC a amânat, din nou, validarea democrat-liberalilor lăsaţi fără mandat la prima şedinţă

Ultima şedinţă a Consiliului Judeţean pe anul acesta s-a desfăşurat, contrar obiceiului, într-o atmosferă calmă, dominată de spiritul Crăciunului.
Preşedintele CJC şi consilierii judeţeni au fost colindaţi ieri, de grupuri de colindători din Constanţa şi din Cogealac. Şeful CJC, Nicuşor Constantinescu şi vicepreşedinţii Cristian Darie şi Cristinel Dragomir le-au urat, personal, colindătorilor „La mulţi ani!" şi le-au oferit cu acest prilej, cadouri din partea instituţiei.
Nu toţi aleşii au fost prezenţi la şedinţă. Unii dintre consilieri au luat vacanţă mai devreme, astfel că, din totalul de 33 validaţi, doar 31 au fost prezenţi. Nu i-am pus la socoteală pe consilierii nevalidaţi, de la PD-L.

Semne de împăcare

La propunerea lui Nicuşor Constantinescu, aleşii judeţeni au început votul cu proiectele 36 şi 37 de pe ordinea de zi, prin care s-a luat act de încetarea mandatelor consilierilor Cristina Dumitrache (PSD) şi Mihai Lupu (PNL), care au fost aleşi deputaţi, pe 30 noiembrie. Deşi trebuiau validaţi înlocuitori ai acestora, preşedintele CJC a propus ca mandatele depuse de cei doi proaspeţi parlamentari să fie reîncredinţate în următoarea şedinţă, anul viitor. Se pare că şeful CJC este dispus să îngroape securea în „războiul" cu reprezentanţii PD-L. Constantinescu a lăsat să se înţeleagă faptul că, în prima şedinţă din 2009, vor fi validaţi şi cei trei consilieri ai PD-L, care nu au fost votaţi de colegii de la PSD, în şedinţa de constituire.

sedinta_cjc.jpgPedeliştii, mai tăcuţi ca niciodată

Potrivit reprezentanţilor PD-L Constanţa, cei trei consilieri democrat-liberali care trebuie să fie validaţi sunt Ion Popescu, Gheorghiţă Corbu şi Gheorghe Şuţu. Acesta din urmă va intra în CJC în locul lui Zanfir Iorguş, fostul primar al Mangaliei, care a fost ales deputat.
Nu se ştie dacă spiritul Crăciunului a determinat schimbarea în comportamentul pedeliştilor sau dacă recent parafata coaliţie de guvernare este cauza, însă democrat-liberalii nu au mai fost atât de combativi în cadrul şedinţei. Spre deosebire de alte dăţi, când aceştia veneau cu amendamente la proiecte sau cu diverse propuneri, la şedinţa de ieri, consilierii PD-L au votat proiectele pe bandă rulantă, cot la cot cu aleşii de la PSD şi PNL. Nici urmă de opoziţia din CJC de până acum.

Tablouri de sute de milioane



În şedinţa de ieri, consilierii au aprobat banii primiţi de la guvern pentru salariile angajaţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa, dar şi co-finanţări pentru mai multe proiecte pe bani europeni. S-a votat în unanimitate documentaţia tehnico-economică pentru construirea la Techirghiol a unui centru pentru combaterea violenţei în familie, dar şi aprobarea studiului de fezabilitate şi a proiectului privind reabilitarea Monumentului Triumfal de la Adamclisi Tropaeum Traiani. Totodată, consilierii au mai aprobat şi premierea unor elevi şi sportivi olimpici în anul 2008. Au fost votate în unanimitate şi primele angajaţilor CJC, alături de indemnizaţiile de dispozitiv de 25% din salariul de bază, dar şi achiziţionarea unor tablouri pentru şcolile din judeţ, în valoare de aproape 400 milioane de lei. La acest din urmă punct, şeful CJC a arătat că tablourile erau absolut necesare, pentru că în unele şcoli nu mai există imagini cu domnitori etc, ci sunt „numai xerox-uri".
În finalul şedinţei, preşedintele CJC a primit, în numele instituţiei, o cupă din partea Direcţiei Judeţene de Sport, reprezentată de preşedintele Elena Frâncu, pentru sprijinul acordat acestui domeniu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii