Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Moga „N-am nicio problemă cu demisia"

ro

25 Jan, 2012 00:00 1959 Marime text

Moga_Nicolae_Moga.jpgÎn timp ce parlamentarii liberali îşi scriu demisiile, social-democraţii se gândesc la greva generală

Crin Antonescu a anunţat luni, ulterior şedinţei USL, că PNL ia în calcul demisia în masă a parlamentarilor liberali. De altfel, nume ca Adriana Săftoiu, Ludovic Orban şi Mircea Diaconu ar avea deja deciziile scrise. Ce spun colegii săi de coaliţie? Ei bine, se pare că social-democraţii conduşi de Victor Ponta nu prea agreează această soluţie, optând mai degrabă pentru o grevă generală a parlamentarilor. Informaţia a fost confirmată de senatorul constănţean Nicolae Moga, care a declarat că „se discută ambele variante". „Se va face o analiză: care vor fi consecinţele unei demisii? Dar reacţia Opoziţiei? Va fi o decizie politică, luată în cadrul Comitetului Executiv".

Interesant este că senatorul PSD a afirmat că „ideea demisiei în masă a parlamentarilor îi aparţine lui Mazăre, el i-a zis lui Crin Antonescu, într-o emisiune, despre demisie". Curios este însă că dacă liberalii deja şi-au anunţat demisiile, doar scrise ce-i drept, social democraţii, cu alte cuvinte colegii de partid ai lui Mazăre, sunt mult mai rezervaţi. Ei ar prefera, se pare, nu demisia, ci, aşa cum am spus, greva.

Ideea unei demisii are însă o sumedenie de inconveniente pentru parlamentarii care fie nu sunt dispuşi să renunţe la mandat, fie nu consideră că demisia este o soluţie. Astfel, în situaţia în care parlamentarii liberali şi social-democraţi vor demisiona, PNL şi PSD îşi pierd automat statutul de partide parlamentare, dar şi subvenţiile pe care le au asigurate de la stat. Mai mult decât atât, PNL şi PSD nu vor mai avea posibilitatea de a fi reprezentate în Biroul Electoral Central şi în birourile judeţene. Toate aceste aspecte au fost menţionate şi de senatorul constănţean. Cu toate acestea, Nicolae Moga a declarat: „N-am nicio problemă cu demisia".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii