Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nedoritii PSD-ului

ro

15 Apr, 2009 03:59 1792 Marime text

indezirabili_Zanfir_Iorgus02.jpgDe fapt, mulţi dintre cei de care vom aminti în material au părăsit barca PSD din proprie iniţiativă sau au fost înlăturaţi în urma unor jocuri de culise # Însă toţi au în comun faptul că au devenit indezirabili pentru PSD, mai exact pentru echipa lui Radu Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu

Destinul politic al unor actori de pe scena politichiei locale a demonstrat că, oricât de pătrată, roata tot se învârte.
Aşa se face că unii politicieni, care au părăsit un partid pentru un altul, s-au trezit în situaţia de a depinde de foştii colegi, chiar şi după ce au devenit indezirabili. Este şi cazul lui Gheorghiţă Corbu, cunoscut în perioada 2004 - 2005 ca şef al SAPARD România. Corbu a părăsit, în vara lui 2007, barca PSD pentru a se alătura PD, în prezent PD-L. Divorţul de pesedişti s-a desfăşurat oarecum civilizat, fără rufe spălate în public, dar se pare că „ruptura" nu a fost uitată nici acum de foştii camarazi. Corbu se află acum în situaţia de a i se refuza mandatul de consilier judeţean, primit la alegerile din 2008. În şedinţa de constituire a CJC, de anul trecut, pedelistul Corbu a fost invalidat de aleşii PSD, alături de colegii săi, Ion Popescu şi Zanfir Iorguş. S-a spus atunci că pesediştii nu i-au validat pe Iorguş şi Corbu din cauză că au părăsit PSD.
Toţi au atacat invalidarea mandatelor în instanţă, însă numai Corbu nu a avut câştig de cauză.

„Nu m-au votat, nu l-am votat"

Întrebat de ce Gheorghiţă Corbu nu este dorit în Consiliul Judeţean Constanţa, vicepreşedintele CJC, Cristinel Dragomir (PSD), a declarat că nu ştie de ce nu l-au votat consilierii PSD. „Probabil că reprezentanţii PD-L or să iniţieze un nou proiect de hotărâre prin care or să supună la vot validarea lui", a adăugat vicele CJC. Întrebat de ce a votat, la rândul său, împotriva validării lui Gheorghiţă Corbu, Cristinel Dragomir a precizat că nu are nimic personal cu democrat-liberalul, ci a votat „împotrivă" pentru că şi pedeliştii s-au opus validării sale. Vicele CJC a spus că probabil va vota un nou proiect de hotărâre privind validarea lui Corbu.
Printre cei „indezirabili" pentru PSD se numără şi primarii democrat-liberali Traian Cristea (Costineşti), Mugur Mitrana (23 August), Florin Mitroi (Valu lui Traian), Neamţu Mihalache (Rasova) şi Zanfir Iorguş, fost primar al Mangaliei, actualmente deputat PD-L. În 2006, cei cinci au părăsit PSD şi s-au alăturat PD-L Constanţa, condus pe atunci de către Stelian Duţu.

indezirabili_Gheorghe_Dontu_02.jpgDonţu în 2004, Stancă în 2008      

Un alt personaj devenit indezirabil pentru PSD este şi Gheorghe Donţu, care, în februarie 2004, a fost îndepărtat din toate funcţiile deţinute. Preşedinte executiv pe atunci, Donţu a fost înlocuit în funcţie de Zanfir Iorguş. Ulterior, Donţu s-a alăturat Partidului Ecologist Român, pe care-l reprezintă la Constanţa şi astăzi.
Persona non grata în PSD a devenit şi Petre Stancă şi chiar de două ori, a doua oară fiind, se pare, pentru totdeauna. Prima oară, Stancă a căzut în dizgraţia conducerii pesediste de la Bucureşti, în 2003, în august fiind înlocuit cu Marin Uţă Chintoan. De precizat că atât Donţu, cât şi Stancă fac parte din garda veche a PSD. Ulterior, a reintrat în graţiile lui Radu Mazăre - uns preşedinte în octombrie 2003. Astfel, Stancă a ocupat până în 2008 funcţia de secretar executiv al organizaţiei judeţene PSD Constanţa. Pe 24 ianuarie reprezentanţii PSD Constanţa l-au exclus pe Petre Stancă din partid motivând „grave şi repetate încălcări ale statutului PSD". Surse din PSD au spus, la momentul respectiv, că Stancă a fost pus pe făraş de către Nicuşor Constantinescu şi Radu Mazăre pentru că devenise incomod în partid. Petre Stancă s-a retras din viaţa politică în urma unei conferinţe publice în care şi-a prezentat opinia faţă de excluderea sa, însă nu a precizat când şi dacă va reveni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii