Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare isi rasplateste votantii

ro

02 Apr, 2008 00:00 1277 Marime text
1207074609.jpg

Mai multe proiecte de hotarare initiate de edil au ca destinatari electoratul fidel si disciplinat, pensionarii

Penultima intrunire a consilierilor municipali constanteni a confirmat, daca mai era nevoie, ca ai nostri politicieni sunt in plina campanie electorala. Si, pentru a-si atrage simpatia electoratului, nu puteau lipsi de pe ordinea de zi proiecte cu "dedicatie". Cu mici exceptii, majoritatea proiectelor initiate doar de primar au fost votate pe banda rulanta de cei 24 de alesi locali municipali participanti la sedinta. Prima initiativa a edilului a vizat rectificarea bugetului local pe anul in curs si a trecut cu o singura modificare propusa de colega sa de partid, Antonela Marinescu. De dragul copiilor, dar mai ales cu gandul la votul parintilor, ea a propus suplimentarea cu 200.000 RON a fondului destinat elementelor de joaca ce vor fi amplasate prin oras. Coincidenta sau nu, cert este ca exact in ajun de alegeri locale, municipalitatea a identificat resurse financiare care sa permita edilului sa initieze un alt proiect destinat celor mai constiinciosi alegatori, pensionarii. Asa se face ca HCLM nr. 585/2007 privind acordarea de facilitati la transportul urban de calatori din municipiu unor categorii de pensionari a fost modificata. Potrivit primarului Radu Mazare, de la 1 Mai, toti pensionarii cu venituri pana in 650 RON/luna vor calatori gratuit cu mijloacele de transport in comun. Tot prin grija deosebita a edilului sef, 1 Mai muncitoresc va fi prilej de petrecere "pentru cei ce au muncit o viata intreaga". Ati ghicit, este vorba tot de pensionari! Profitand ca e an electoral si fiecare partid spera sa obtina cat mai multe voturi de la cetateni (n.r. deci niciun consilier local nu putea vota impotriva), Mazare si-a putut pune o alta "idee" in practica. Cu sprijinul unanim al Legislativului local, de 1 Mai, in locurile unde sunt amplasate cluburile de vara pentru pensionari se vor organiza "activitati festive" cu programe artistice, preparate la minut (mititei) si bauturi pentru persoanele de varsta a treia. Articolul 2 al aceluiasi proiect va permite municipalitatii sa-si dovedeasca, de aceasta data, grija fata de credinciosi. Pentru pelerinii care vor veni sa atinga braul Maicii Domnului "se vor achizitiona preparate gen fast-food si bauturi". Chiar daca a avut numarul 13 pe ordinea de zi a sedintei, proiectul aprobat, ieri, de consilieri va face alti constanteni fericiti si vesnic recunoscatori edilului, ca doar el a fost initiatorul. Si asta pentru ca alesii au votat, in unanimitate, "lista referitoare la ordinea de prioritate in solutionarea cererilor pentru repartizarea locuintelor construite de ANL in regim de inchiriere pentru anul 2008".

"Ca sa nu ne afuriseasca"

Mai in gluma mai in serios, asta ar fi "explicatia" acordului dat de consilierii municipali (n.r. cu exceptia liberalilor) pentru "atribuirea in folosinta gratuita, pe perioada existentei constructiei Arhiepiscopiei Tomisului, a terenului in suprafata de 324 mp in incinta Caminului pentru persoane varstnice". In loc sa extinda caminul de batrani din strada Unirii nr.104, avand in vedere sutele de cereri aflate in asteptare, pe motiv ca batranii institutionalizati acolo ar fi cerut, municipalitatea a permis atribuirea acelei suprafete pentru "construirea unui lacas de cult". Si asta in conditiile in care, in apropierea caminului, exista o alta biserica. Degeaba a incercat liberalul Victor Radulescu sa-si convinga colegii din Consiliul Local Municipal sa amane proiectul si sa se elaboreze un altul pentru extinderea caminului, intrucat vointa majoritatii a fost alta.

Pe modelul CJC

Pe ordinea de zi suplimentara a fost trecut un singur proiect de hotarare. Dupa cum intuiti, acesta a trecut fara probleme. Cu acordul consilierilor, Primaria Constanta va inchiria un spatiu situat pe strada Amzacea nr.13, unde vor fi amenajate birouri pentru servicii si directii din cadrul institutiei. Demersul a avut la baza referatul intocmit de Directia Corp Control, care se pare ca nu mai are unde sa-si adaposteasca angajatii. Proiectul a fost aprobat, insa nu se specifica nimic despre suma pe care Primaria Constanta este dispusa sa o plateasca pentru inchirierea imobilului respectiv.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii