Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mazare deturneaza ruta TIR-urilor prin oras

ro

03 Jul, 2010 01:21 2271 Marime text
3_ipmc_-_pod___.jpgPodul IPMC a stârnit numeroase controverse şi probleme între autorităţile Constanţei. În acest moment, situaţia este cât se poate de gravă, mai ales pentru că edilul Radu Mazăre a anunţat că circulaţia vehiculelor grele pe pod va fi interzisă de joi.

ipmc_-_radu_mazare_2_1.jpgImportanţa podului IPMC nu este una de neglijat, pe pod trecând TIR-uri cu marfă din toate colţurile ţării către portul Constanţa. „Podul IPMC asigură, în special, circulaţia autovehiculelor grele dinspre ţară şi Europa înspre portul Constanţa, înspre Bulgaria şi Turcia. Am început reparaţia acestui pod în 2004 numai că, odată cu sosirea la putere a portocaliilor, finanţarea a fost sistată complet. În nenumărate rânduri am avut discuţii, le-am explicat importanţa acestui pod, am încercat transferarea lui, am făcut cinci şedinţe şi hotărâri de consiliu local ca să-l transferăm către «Ministerul Transporturilor inutile»", a declarat Radu Mazăre. Edilul a explicat cum s-a ajuns la decizia interzicerii circulaţiei vehiculelor grele pe podul IPMC. „Am atras atenţia că podul se va prăbuşi dacă nu o să-l reparăm, ceea ce s-a şi întâmplat acum patru luni de zile, când a căzut o bucată din pod. Am primit acum câteva zile expertiza comandată de noi unei firme din Bucureşti, Iptana, iar în expertiză ne este atrasă atenţia să sistăm traficul greu. Drept urmare, l-am încunoştinţat şi pe onor ministrul că începând de joi sistăm traficul greu pe acest pod, acesta fiind redirecţionat pe alte străzi din oraş pe care bineînţeles le va face praf şi TIR-urile vor trece peste un alt pod, aşa cum îi spunem noi, podul de la butelii", a susţinut edilul Constanţei. Iptana (Institutul de Proiectări pentru Transporturi Auto, Navale şi Aeriene) Search SRL, societate româno-americană, este reprezentată de Michael Stanciu, un apropiat al fostului ministru al transporturilor, Miron Mitrea, care, la rândul lui, este foarte bun prieten cu Radu Mazăre. De-a lungul timpului, această firmă a câştigat foarte multe contracte scoase la licitaţie de primăria Constanţa.

Aglomeraţie pe podul de la butelii

Pe de altă parte, podul de la butelii nu va mai fi în stare să suporte mult timp traficul greu. „Acesta este capabil să ducă traficul greu încă un an de acum încolo, după care îl vom închide şi pe acela pentru trafic greu, întrucât şi el va fi în aceeaşi situaţie, va risca să se prăbuşească. Îmi pare rău că am ajuns la această soluţie, dar Guvernul a dat bani pentru patinoare în Braşov, pentru trotuare la Cluj, pentru fel de fel de trăsnăi în toată ţara şi n-a vrut să dea niciun leu să reparăm acest pod care nu este nici podul lui Mazăre, nici podul constănţenilor, este al României. Am încunoştinţat poliţia să trimită un agent aici, le-am pus la dispoziţie expertiza astfel că, dacă nu vine la faţa locului, să răspundă ea penal pentru prăbuşirea podului", a mai precizat Radu Mazăre. În ceea ce-i priveşte pe cei direct vizaţi, transportatorii, primarul o să aibă grijă să-i informeze despre schimbarea rutei către port. „O să le trimitem scrisori transportatorilor. Pentru a repara în acest moment podul ne trebuie vreo trei milioane şi ceva de euro, pentru că am început repararea, pe o parte, iar pentru a-l face pe tot ne sunt necesare şapte milioane de euro. Nu există, însă, nicio axă europeană care să ne permită să luăm bani pentru drumuri, podul fiind pe jumătate finalizat", a încheiat Radu Mazăre. Precizăm că maşinile mici pot circula în continuare pe podul IPMC, restricţia vizând doar vehiculele grele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • gixi 04 Jul, 2010 14:09 si eu iti atrag atentia, mai pastaie, ca iei in continuare bani la intrarea in Mamaia, fara sa asiguri NIMIC IN SCHIMB. Prin urmare, poti baga banii aia in repararea podului. Orice talimb poate sa stea si sa se plinga ca nu ii vin bani de la Guvern, dar un PRIMAR poate atrage fonduri din o gramada de alte directii. Demonstreaza ca ai cojones!!!!! Daca ai !!!!!