Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:12 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lobby pentru moţiunea de cenzură Iniţiativă à la Puiu Haşotti - „Lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate să fie nule de drept“

ro

28 Sep, 2015 00:00 1654 Marime text
„Alege între România şi Ponta, un premier compromis! Demite-l pe Victor Ponta!“ Acesta este titlul complet al moţiunii de cenzură depuse de PNL, document semnat de 180 de parlamentari. Moţiunea a fost citită în plenul reunit al Parlamentului miercuri, 23 septembrie, urmând ca dezbaterea şi votul efectiv privind soarta Cabinetului Ponta să aibă loc marţi, 29 septembrie, aşa cum au decis Birourile Permanente ale celor două Camere.
 
Ieri, la Constanţa, senatorul liberal Puiu Haşotti a vorbit despre moţiunea depusă, despre care a declarat că este „strict politică“. Acesta îi invită pe toţii politicienii să reflecteze asupra argumentelor, inclusiv pe cei aflaţi la putere, şi să voteze moţiunea, spre binele ţării. Senatorul liberal a declarat că „imaginea României este grav afectată de această imagine a unui premier trimis în judecată şi de înfăţişarea acestuia în faţa unor oficiali europeni“, a declarat Haşotti, referitor la moţiunea de cenzură.
 
Un alt punct al conferinţei de presă a fost legat de recentele declaraţii ale fostului preşedinte Traian Băsescu. Puiu Haşotti a afirmat: „Traian Băsescu dă dovadă de o ipocrizie şi un cameleonism politic pe care nu mi le puteam imagina ca fiind posibile.” Cât despre declaraţiile sale din ultima vreme, parlamentarul a declarat: „Poate el chiar speră să se întâmple vreun mic atentat terorist în România, ca să spună apoi: «Iată, am avut dreptate!». Este incalificabil ce face Traian Băsescu”, a spus senatorul Haşotti, vădit deranjat de ieşirile recente ale fostului preşedinte. Mai mult, acesta a afirmat şi că acum este unul dintre cei mai fervenţi eurosceptici. „Zece ani a făcut sluj la Bruxelles, nu a făcut decât să spună «Da!», iar acum este cel mai mare eurosceptic. Îl rog să se ocupe de activitatea lui de fost preşedinte, pentru că acum încearcă doar să agite apele în politica românească, cu iluzia că poate să facă din PMP un partid care să treacă de 5%. Dar e doar o iluzie”, a mai spus senatorul Puiu Haşotti.
 
Nu doar asupra lui Traian Băsescu s-a oprit parlamentarul constănţean, ci a vorbit şi despre vicepremierul Gabriel Oprea. Astfel, el a explicat că parlamentarii puterii au de ales între România și „interesul național” al lui Oprea. „Vicepremierul Gabriel Oprea, doctor și general în același timp, a străbătut ierarhia militară mai repede decât mareșalul Averescu”, a spus Hașotti.
 
Nu în ultimul rând, acesta a declarat că luni va depune o iniţiativă legislativă, împreună cu senatorul Valeriu Todiraşcu, referitoare la plagiat. „Iniţiativa legislativă referitoare la plagiat va avea un articol nou, care să sune în felul următor: «Lucrările de doctorat dovedite a fi plagiate sunt nule de drept.» Este o scăpare pe care actuala lege o are şi cred că e binevenită această completare”, a conchis Haşotti, în cadrul conferinţei de presă de ieri.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Iuri Blioju 01 Aug, 2016 14:41 Bravo domnule Hasotti, asa trebuie sa fie, NULE lucrarile dovedite, Diaspora din Franta este linga dvs, salutary din Dunkerque !