Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:01 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legile Justiției. Un înalt oficial german cere iniţierea Articolului 7 din Tratatul UE, în cazul României

ro

16 Feb, 2018 19:21 741 Marime text
Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, îi cere preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, printr-o scrisoare, să nu suspende aplicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru România şi spune că în cazul unor noi atacuri asupra independenţei sistemului judiciar ar trebui să se ia în considerare iniţierea procedurii de activare a Articolului 7 din Tratatul UE, relatează Digi 24.

„În calitate de preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Parlamentul federal al Germaniei, urmăresc actualele evoluţii politice interne din România cu mare îngrijorare. Începând cu alegerile din decembrie 2016, diferitele guverne ale României au lucrat sistematic pentru amnistierea membrilor de partid condamnaţi pentru fapte de corupţie şi fraudă electorală şi pentru a împiedica viitoare investigaţii de corupţie”, se arată în scrisoarea trimisă de preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag către Jean-Claude Juncker.


Preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene spune că înregistrările făcute publice care vizează DNA au scopul de „a distruge credibilitatea procurorilor”, iar autorii acestor înregistrări sunt „politicieni în curs de investigare sau condamnaţi deja pentru fapte de corpuţie”.

„În ultimele zile au fost făcute publice înregistrări audio cu scopul de a distruge credibilitatea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Autorii acestor înregistrari sunt politicieni care sunt în curs de investigare sau care au fost deja condamnaţi pentru fapte de corupţie. În urma acestui scandal este cerută acum demisia şefei DNA, Laura Kövesi”, mai arată textul scrisorii.

Ti-a placut articolul?

Comentarii