Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:23 26 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încredere redusă pentru spitalele de la malul mării Stelian Ion (USR) - „Ce ironie amară! În Constanţa, cea mai înaltă clasificare o are Spitalul Penitenciar Poarta Albă!“

ro

09 Sep, 2019 00:00 666 Marime text
Din cele 13 unităţi sanitare din judeţul Constanţa evaluate de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS), doar Spitalul Penitenciar Poarta Albă îndeplineşte cel mai înalt standard de calitate. Afirmaţia aparţine chiar preşedintelui ANMCS, secretarul de stat Vasile Cepoi. Declaraţia oficialului din Sănătate nu a trecut neobservată în rândul parlamentarilor constănţeni din opoziţie.
 
De pildă, deputatul Stelian Ion, de la USR, consideră situaţia o ironie amară: „Ce ironie amară! În judeţul Constanţa, până mai ieri moşia lui Mazăre şi a lui Nicuşor Constantinescu, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate a acordat cea mai înaltă clasificare Spitalului Penitenciar Poarta Albă - categoria 3 (acreditat cu rezerve).
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unitate sanitară vitală pentru întreaga regiune Dobrogea, a fost încadrat în categoria 4 - încredere redusă. Iar Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa stă şi mai rău, fiind încă în proces de acreditare (categoria 5)”, afirmă deputatul.
 
Menţionăm că finanţarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa este atribuţia Consiliului Judeţean, în timp ce finanţarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase în vederea modernizării şi extinderii a fost una dintre promisiunile electorale ale primarului Decebal Făgădău, unitatea sanitară funcţionând în subordinea municipalităţii.
 
„Dacă l-am întreba pe Făgădău de ce investeşte atât de puţin în sănătatea constănţenilor, de ce municipalitatea nu a ridicat niciun spital în ultimii 15 ani, de ce nu a reuşit măcar o modernizare a Spitalului de Boli Infecţioase, ne-ar răspunde, probabil, că lipsa fondurilor a fost una dintre cauze. Deşi, în toată perioada în care a fost viceprimar, adică mâna dreaptă a lui Mazăre, Făgădău a asistat impasibil la risipirea bugetului local pe tot felul de fantezii rocamboleşti ale primarului. Nici fondurile europene nu vin pentru Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa. Pentru că fondurile europene, ce să vezi, nu pică din cer!
Municipalitatea trebuie să aibă voinţa şi capacitatea de a le atrage. Printre constănţeni umblă vorba că aici, la noi, cel mai bun doctor este trenul spre Bucureşti. Aici ne-au adus cei aproape 20 de ani de administraţie pesedisto-măzăristă. Însănătoşirea acestui oraş, la propriu şi la figurat, se poate produce în 2020, prin votul nostru”, a conchis parlamentarul USR.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii