Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Improprietaririle in Grindul Chituc, oprite temporar

ro

26 Mar, 2009 02:50 1101 Marime text

Lămurirea cazurilor de împroprietărire în acea zonă, precum şi punerea în posesie a altor persoane pe sole aflate în aria cu pricina par a fi prioritare pentru actuala conducere a Prefecturii.

În contextul prezentat, juriştii Prefecturii Constanţa urmăresc fiecare pas făcut de primăriile din zona Grindului Chituc. Aşa se explică şi ultima acţiunea în instanţă, intentată de prefectul judeţului Constanţa, Tit Liviu Brăiloiu. În data de 24 martie, pe rolul Tribunalului Constanţa, Secţia Contencios administrativ şi fiscal, a fost înregistrat dosarul 3208/118/2009, protagoniştii fiind prefectul judeţului Constanţa, în calitate de reclamant, şi Consiliul Local Corbu - pârât. Obiectul dosarului: „anulare act emis de autorităţi publice locale". Concret, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a apelat la instanţă pentru a anula Hotărârea Consiliului Local Corbu nr. 1 din data de 29 ianuarie anul curent, privind aprobarea transferului suprafeţei de teren din solele cu deficit de suprafaţă în solele cu excedent de suprafaţă aflate în domeniul privat al comunei Corbu şi la dispoziţia Comisiei locale pentru stabilirea drepturilor de proprietate asupra pământului din localitate.
De fapt, este vorba despre 12 titulari cu drept de proprietate pe terenuri în parcele de pământ arabil şi în cazul cărora s-a constatat că exista un deficit de teren. Astfel, Consiliul Local Corbu a aprobat HCL nr. 1 din 29 ianuarie 2009 prin care a hotărât să dea celor 12 persoane, în completare, diverse suprafeţe de teren în altă parte... Mai precis, în Grindul Chituc. Având în vedere că terenul respectiv face obiectul unui proces aflat pe rolul instanţelor, iar situaţia este încă neclarificată, prefectul Tit Liviu Brăiloiu a solicitat anularea hotărârii adoptată în ianuarie. Aşadar, tentativa autorităţilor locale din Corbu privind împroprietărirea unor persoane în Grindul Chituc a eşuat, cel puţin temporar, primul termen al procesului intentat de prefect fiind stabilit de instanţă în data de 28 aprilie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii