Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fluturaşii electorali zboară liberi prin judeţ Pensionarii denunţă „campania denigratoare“ pe care PSD o face prin Poştă

ro

18 Oct, 2014 00:00 7815 Marime text
Nebănuite sunt căile campaniei electorale, dar puţini ar fi mizat că poştaşii ar putea fi folosiţi pe post de agenţi electorali. În ultimele zile, s-au înmulţit nemulţumirile pensionarilor din mai multe localităţi din judeţul Constanţa, care au declarat că primesc, odată cu pensia, şi epistole din partea candidatului Victor Ponta.
Că vin astfel de scrisori nu ar fi o problemă - oricine are dreptul de a alege să dea curs sau nu celor solicitate sau să dea crezare celor scrise - însă oamenii se simt deranjaţi că în pliantele primite sunt denigraţi alţi candidaţi.

Fluturaşi ameninţători

Mai exact, pensionarul care ni s-a adresat se simte deranjat de faptul că unele partide politice se folosesc de poştaşi pentru a aduce scrisori pe care le consideră „denigratoare“ la adresa celorlalţi candidaţi, în special fiind vizat Klaus Iohannis: „Fluturaşul electoral trimis de Victor Ponta îi denigrează pe ceilalţi candidaţi la preşedinţia României. Ba chiar mesajul lor aduce a ameninţare, este o manipulare josnică. Înţeleg că e campanie electorală, dar să nu trecem peste o limită a bunului simţ.“

Pensionarii au început să primească acasă, odată cu talonul de pensie, fluturași de propagandă electorală din partea echipei lui Victor Ponta, care îl vizează pe principalul contracandidat al acestuia, Klaus Iohannis. Mai mult decât atât, îndemnul „Ai grijă ce votezi!“ li se pare mai degrabă o ameninţare decât o recomandare, echipa PSD reclamând că „Iohannis s-a asociat cu partidul lui Băsescu, cu miniştrii care au tăiat pensiile şi salariile şi vrea să pună premier de la PDL“ şi că şi acesta „va tăia pensiile şi salariile“. Mesajul loveşte direct acolo unde îi doare cel mai tare pe români - la buzunar.

Poşta Română se spală pe mâini 

Poşta Română are rolul ingrat al unui agent comercial care nu face decât să se achite de contractul încheiat. „Compania Naţionala Poşta Română, prin serviciul de marketing direct - distribuţie neadresată (PostMesager), răspunde nevoilor specifice generate de campaniile electorale şi încheie contracte cu toate entităţile care doresc să se folosească de acest serviciu. Operatorul naţional de servicii poştale a livrat astfel de produse în toate campaniile electorale, pentru toate partidele interesate, pe bază de contract comercial“, precizează compania, într-un comunicat. „Este şi cazul contractului semnat cu Alianţa Electorală PSD - UNPR - PC, prin Partidul Social Democrat - PSD. Poşta Română are solicitări şi din partea altor partide implicate în campania electorală din 2014, la care va da curs, în situaţia în care părţile răspund criteriilor privind încheierea unui contract comercial“, precizează Poşta Română, care declară, totodată, că nu îşi asumă în niciun fel „responsabilitatea pentru conţinutul mesajelor livrate“.
 
ACL nu a rămas indiferentă la campania purtată de PSD prin Poşta Română. „Campania electorala a lui Victor Ponta se bazează din ce în ce mai mult pe dezinformarea şi înşelarea alegătorilor. Teama PSD şi a lui Victor Ponta de a pierde alegerile îi determină să angreneze în luptă împotriva candidatului ACL instituţii ale statului“, susţine purtătorul de cuvânt al Alianţei, Alina Gorghiu.
 
Cât despre conţinutul fluturaşilor care au început să zboare prin judeţ în căutare de voturi, vă lăsăm pe dumneavoastră să vedeţi despre ce este vorba, în imaginile ataşate articolului de faţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii