Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:55 17 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Exclusivitate Solicitare la Ministerul Sănătăţii pentru demiterea lui Dănuţ Căpăţînă, managerul SCJU Constanţa (document)

ro

08 Apr, 2016 13:15 5748 Marime text
Situaţia fără precedent de la Secţia de Radioterapie a SCJU Constanţa a ajuns în atenţia Ministerului Sănătăţii. Preşedintele Comisiei pentru Egalitatea de Şanse din Senatul României, senatorul UNPR de Constanţa, Marian Vasiliev, a înaintat acum câteva minute o solicitare de demitere a managerului SCJU Constanşa, Dănuţ Căpăţînă. Vă prezentăm, în exclusivitate, conţinutul acestei solicitări.

 „Către Ministerul Sănătăţii

Domnului Ministru Patriciu-Andrei Achimaş-CADARIU
 
Stimate domnule ministru,
Comisia pentru Egalitatea de Şanse din Senatul României a sesizat situaţia explozivă din Spitalul Judeţean Constanţa referitoare la închiderea Secţiei de Radioterapie a (SCJU) Constanţa, fapt care duce la riscul ca  bolnavii de cancer să își piardă viața ca urmare a stopării tratamentului. Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, dr.Dănuţ Căpăţână, a acţionat tipic româneşte şi s-a acoperit de hârtii prin care a informat autorităţile de situaţia existentă.
        Conducerea spitalului s-a comportat în mod indolent, nepăsându-i de faptul că se poate ajunge la această tragedie. Parlamentarii de Constanţa nu au fost informaţi de această situaţie şi nu s-au făcut conferinţe de presă de-a lungul celor patru ani în care s-a ştiut unde se poate ajunge. Mai mult decât atât, managerul spitalului şi-a permis să plece la cursuri de perfecţionare la Boston fără a se mai interesa de evoluţia lucrurilor.
        Având în vedere cele prezentate mai sus, vă rog să dispuneţi de urgenţă demiterea managerului Spitalului Judeţean
Constanţa, dr.Dănuţ Căpăţână,  pentru indolenţă şi neimplicare efectivă în rezolvarea problemei.
        De asemenea, având în vedere că reprezentanţii ministerului care au primit documente referitoare la situaţia spitalului au avut aceeaşi atitudine indolentă ca şi managerul spitalului, vă solicit să demiteţi şi funcţionarii Ministerului Sănătăţii care nu s-au implicat în rezolvarea acestei probleme.
        Aştept din partea dumneavoastră o reacţie rapidă şi fermă precum şi prezentarea publică, în regim de urgenţă, a măsurilor dispuse.
        Cu stimă,
 
PREŞEDINTE
 Senator Marian VASILIEV
 


UPDATE ora 15.00

De asemenea, senatorul de Constanţa Marian Vasiliev ne-a declarat că va înainta o solicitare similară (n.r. referire la demiterea managerului SCJU Constanţa, Dănuţ Căpăţînă) şi conducerii Consiliului Judeţean Constanţa (CJC). "Luni trmit solicitarea conducerii CJC şi sper, ca în prima şedinţă a administraţiei judeţene, să se abordeze acest subiect şi să se acţioneze în consecinţă. Se impun măsuri imediate având în vedere situaţia generată care are efect distrugător asupra bolnavilor de cancer", a precizat senatorul Vasiliev. "Luni voi cere Consiliului Judeţean Constanţa şi demiterea  Consiliului de administratie( cu membrii numiţi de cjc!), precum şi rezilierea contractului de management, în prima sedinţă. Consiliul Judeţean să-şi administreze spitalul!!! Trebuie să începem să-i trimitem acasă pe incapabili, indiferent în ce gaşcă economică sau politică "activează"", a postat acum 10 minute parlamentarul pe pagina sa de facebook. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Laur 15 Apr, 2016 08:06 Si de directorul medical (dr. Avram) nu pomeneste nimeni? El nu are nici o responsabilitate pentru starea jalnica a asistentei medicale din Spitalul Judetean Constanta? Avram ar trebui sa-si dea demisia, daca ar avea decenta.
  • Cascada 10 Apr, 2016 00:55 Asteptam reactii si de la dna constanta
  • Cascada 10 Apr, 2016 00:55 Asteptam reactii si de la dna constanta
  • Cascada 10 Apr, 2016 00:55 Asteptam reactii si de la dna constanta