Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:14 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

ro

14 Nov, 2018 00:00 2178 Marime text
Orice ar dispune Senatul cu privire la solicitarea venită din partea DNA de începere a urmăririi penale pentru luare de mită, Călin Popescu Tăriceanu nu are motive serioase de îngrijorare, este de părere deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
Acesta consideră că „Tăriceanu nu se teme, nu pentru că pesediştii l-ar lăsa baltă şi ar vota împotriva solicitării DNA, sau pentru că ar fi nevinovat (deocamdată se bucură de prezumţia de nevinovăţie), ci pentru că, împreună cu Liviu Dragnea, a modificat Codul Penal astfel încât să nu aibă niciun fel de bătaie de cap pentru perioada cât a fost prim-ministru”.
 
În concret, explică deputatul USR, au modificat art. 154 alin. (1) lit. b Cod penal referitor la prescripţia răspunderii penale pentru infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa închisorii între 10 şi 20 de ani, cum ar fi, spre exemplu, chiar luarea de mită.
„În prezent, pentru genul ăsta de infracţiuni, prescripţia este de 10 ani (dacă fapta a fost săvârşită la sfârşitul anului 2008, urmează a se împlini la sfârşitul anului 2018), iar potrivit modificărilor Codului Penal promovate de Tăriceanu&Dragnea, pe care CCR nu le-a declarat neconstituţionale şi care foarte probabil că vor intra în vigoare cât de curând, termenul de prescripţie va fi de 8 ani, deci se va considera deja împlinit în 2016. Avem de-a face cu o lege penală mai favorabilă care, potrivit Constituţiei, se va aplică retroactiv. Ca atare, multă zbatere pentru nimic. Dosarul pare mort de la bun început ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale”, conchide parlamentarul constănţean.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta paragraful din Codul Penal pe care deputatul Stelian Ion îşi bazează consideraţiile cu privire la dosarul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii