Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile

ro

25 Mar, 2020 00:00 3762 Marime text

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, solicită premierului României și ministrului afacerilor interne să dispună blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile.

După acest interval, măsura poate fi prelungită sau înlăturată, în funcție de rezultat, spune Ion Stelian.
“În acest interval trebuie luate măsuri guvernamentale suplimentare pentru sprijinirea firmelor și a angajaților afectați. Interacțiunile sociale care nu sunt absolut necesare trebuie blocate acum. În cazul în care Guvernul României nu ia această măsură de urgență, Stelian Ion îi solicită prefectului George Niculescu să dispună măsuri restrictive ferme la nivelul județului Constanța. Avem aici foarte multe persoane în carantină venite din zonele roșii și trebuie să fim cu atât mai precauți”, afirmă deputatul USR de Constanța.
 
Iată mesajul transmis de Ion Stelian, premierului, Guvernului și ministrului de Interne:
"Domnule prim-ministru Ludovic Orban, domnule ministru de interne Marcel Vela, nu riscați viața românilor! În această perioadă trebuie să rămână active doar activitățile strict necesare: domeniul energetic, telecomunicațiile, serviciile de utilități publice, unitățile care realizează alimentația publică, unitățile sanitare, farmaciile și celelalte unități/instituții care lucrează în regim de foc continuu. Restul trebuie să-și suspende activitatea. Circulația trebuie restricționată, astfel încât să ieșim din casă doar pentru urgențe. Măsurile graduale nu au dat roade. Până acum, România nu a fost capabilă să efectueze suficiente testări pentru a avea o imagine clară asupra transmiterii virusului, iar sistemul nostru medical nu este pregătit pentru așa ceva. De aceea trebuie să compensăm aceste lipsuri cu măsura distanțării sociale severe. Nu mai putem continua cu "recomandări" anemice! Să te gândești că la noi lucrurile vor evolua diferit față de ceea ce se întâmplă în celelalte state ale lumii, cu mult mai puternice decât noi, este o naivitate! Virusul nu alege în funcție de țară, cetățenie sau naționalitate. Cu cât interacțiunea socială e mai amplă, cu atât virusul se răspândește mai rapid. Știm deja acest lucru. Neasumarea suspendării totale a activităților care nu sunt absolut necesare din teama de a lua măsuri nepopulare ne expune pe toți unui risc major. O blocare totală a activității dispusă acum ne poate da o gură de oxigen și le poate oferi medicilor un răgaz pentru a-i putea trata pe cei aflați deja în suferință. Domnilor miniștri, aveți o responsabilitate enormă, așa că faceți ceea ce este clar că trebuie făcut!"
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii