Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Stelian Ion „Iohannis se pregătește să plece de la Palatul Cotroceni, lăsând în urmă o justiție cuplată la butoane politice. Alina Gorghiu să țină cont de avizul CSM"

ro

11 Jan, 2024 08:20 765 Marime text




USR reiterează solicitarea pentru ministrul Justiției, Alina Gorghiu, de a nu urma modelul Predoiu în ceea ce privește numirea în funcții cheie din sistemul de Justiție cu ignorarea avizului negativ al CSM. Necesitatea de a ține cont de opinia CSM este cu atât mai mare cu cât procuroarea intervievată astăzi pentru șefia Secției de combatere a corupției din DNA nu a reușit să înlăture suspiciunile privind activitatea sa din ultimii ani.

Procuroarea Moraru nu a răspuns nici astăzi convingător la unele întrebări, cum ar fi demersurile sale în cazul Sorina, minora căreia i-a confiscat pașaportul, mai ales că judecătorii au decis deja, în primă instanță, că doamna procuror i-a încălcat dreptul la liberă circulație. Aceasta insistă că a procedat corect. Nici problema legată de activitatea sa în cadrul SIIJ, unde, în 3 ani, nu a întocmit absolut niciun rechizitoriu, nu a fost lămurită convingător. Ar fi o gravă eroare ca Alina Gorghiu să insiste cu numirea acesteia la șefia Secției de combatere a corupției din DNA”, declară Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Parlamentarul USR atrage atenția că, dacă actualul ministru al Justiției va continua procedura numirii fără a ține cont de avizul negativ al CSM, nu ar fi decât dovada unei înțelegeri cu președintele Iohannis, așa cum a avut și predecesorul ei, Cătălin Predoiu.

Nu este vorba de nume aici, este vorba de un plan de sabotare a DNA, de a face instituția vulnerabilă și atentă la indicații politice. Când oamenii lui Iohannis din PNL insistă să pună în funcții cheie din DNA persoane controversate, este greu de crezut că nu urmăresc un obiectiv mai mare și pe termen lung. În câteva cuvinte, acest obiectiv înseamnă să fie distrus tot ce au lăsat bun acolo Laura Codruța Kovesi și alții. Distrugerea credibilității DNA și apăsarea pe frână în lupta cu corupția reală sunt parte din acest obiectiv. Iohannis se pregătește să plece de la Palatul Cotroceni, transformat în agenție de turism, nu înainte de a lăsa în urma sa o justiție cuplată la butoane politice”, mai precizează Stelian Ion, președintele USR Constanța.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii