Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

ro

15 Nov, 2018 00:00 1644 Marime text
Stelian Ion, deputat USR de Constanţa, critică atitudinea parlamentarilor din arcul puterii care au votat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an.
 
„Ce au înţeles cei din PSD, ALDE, UDMR din Rezoluţia adoptată în Parlamentul European şi din Raportul MCV al Comisiei Europene? Exact opusul! N-au înţeles nimic de vreme ce au aprobat legea care le permite condamnaţilor să execute pedeapsa cu închisoarea acasă şi legea care permite revizuirea tuturor dosarelor în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale din 2005 şi până în prezent. Îndrăzniţi să credeţi că PSD, ALDE, UDMR au ca prioritate favorizarea infractorilor şi că nu se mai simt bine în Europa! Aceşti iresponsabili transformă pe zi ce trece România într-un stat totalitar, într-o dictatură a hoţilor şi analfabeţilor”, a spus Stelian Ion.
 
Camera Deputaţilor a adoptat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an. Faţă de forma Senatului, PSD a eliminat posibilitatea ca această prevedere să se aplice şi pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere. Astfel, în această formă, detenţia la domiciliu se va aplica persoanelor condamnate la închisoare de până la un an, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă, dar şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracţiei minime obligatorii pentru liberarea condiţionată din pedeapsa iniţială a închisorii mai mare de un an.
Proiectul a trecut cu 176 voturi „pentru”, 93 „împotrivă” şi o abţinere şi merge la promulgare. Cei de la PNL au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională.

Proiectul se află din nou în Parlament, la reexaminare, după o decizie a Curţii Constituţionale, luată ca urmare a unei sesizări a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Legea oferă posibilitatea ca cei condamnaţi în aceste condiţii şi care nu au pedepse totale mai mari de 5 ani să poată executa pedeapsa acasă fără brăţară electronică.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii