Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:57 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demers al deputatului Constantin Chirila „In doua - trei luni avem satul Culmea"

ro

19 Feb, 2010 03:54 1683 Marime text
constantin_chirila_01.jpgDupă ce în urmă cu aproape un an, 66% dintre locuitorii Grupului Social Nazarcea au fost de acord cu înfiinţarea unei unităţi administrative de sine stătătoare - a satului Culmea - pe 1 februarie deputatul PD-L, Constantin Chirilă, împreună cu senatorul Mircea Banias, au trimis Senatului o propunere legislativă pentru definitivarea statutului viitorului sat Culmea.

De altfel, propunerea legislativă este concretizarea unei promisiuni de-a parlamentarului pedelist din campania pentru parlamentarele din 2008. Propunerea legislativă pentru înfiinţarea satului Culmea judeţul Constanţa, prin reorganizarea oraşului Ovidiu judeţul Constanţa, a fost prezentată pe 3 februarie, Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru obţinerea avizului de la Consiliul Consultativ, acord care a parvenit pe 16 februarie. Potrivit iniţiativei, termenul de adoptare este de 45 de zile pentru Camera Deputaţilor, ca primă cameră sesizată, dată la care se încheie termenul constituţional pentru dezbatere şi vot, aceasta fiind pe 19 martie.

„Procesul legislativ este anevoios, sperăm ca în două - trei luni, să finalizăm demersul şi satul Culmea să fie înfiinţat. Eu văd o reuşită în acest demers pentru instituirea unui regim fiscal propriu, mai ales că putem să accesăm pe partea rurală mai multe fonduri pentru infrastructură, drumuri, canalizare. Locuitorii actualului grup social nu au număr la poartă, statut, nimic, însă plătesc taxe ca şi cum ar fi locuitori ai oraşului Ovidiu", a precizat deputatul Chirilă.

Primarul oraşului Ovidiu, Dumitru Bocai, a finalizat încă de anul trecut toată documentaţia referitoare la înfiinţarea unităţii administrativ teritoriale încă de anul trecut, în încercarea de a uşura viaţa familiilor care locuiesc în zonă.

Până în prezent, locuitorii din Grupul Social Nazarcea nu puteau obţine un credit ipotecar sau de alt gen pentru că nu existau documente oficiale care să ateste adresa solicitantului creditului şi implicit statutul juridic al clădirii pe care acesta o deţine. Prin înfiinţarea satului Culmea casele vor fi numerotate şi mult mai uşor de identificat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 19 Feb, 2010 11:56 Titi si Mircea au ales singuri numele banuiesc:))) Pana la urma si ei reprezinta "Culmea" :)))