Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu sprijinul primarului Valentin Vrabie Şase copii din Peştera au plecat într-un turneu internaţional

ro

23 May, 2012 00:00 2816 Marime text

Pestera-copii2.jpg

Şase copii din comuna constănţeană Peştera au plecat ieri într-un turneu internaţional de fotbal. Campionatul va dura 12 zile. Primul meci se va disputa în Germania, la Regensburg, iar următoarele două vor avea loc în Spania, la Marsillia. Deplasarea a fost posibilă cu sprijinul primarului Valentin Vrabie, Primăria acoperind toate cheltuielile pe care aceasta le presupune.

Echipa de fotbal - grupa 1999 care va reprezenta judeţul Constanţa dincolo de graniţe în cadrul campionatului internaţional este formată din şase elevi din Peştera, patru copii de la Academia „Gheorghe Hagi", alţi doi de la echipa „Tropaeum Adamclisi" şi doi din Deleni. Iată numele copiilor din Peştera, astăzi - sportivi de performanţă, mâine, cel mai probabil nume sonore ale fotbalului autohton şi nu numai: Gabriel Vociu, David Vasile, Florin Pascu, Andrei Ciomag, Ionuţ Cristian Zalin şi Daniel Viorel Popa. „Este al patrulea an când domnul primar îi ajută pe aceşti copii să participe la campionate, iar de fiecare dată când ne-am deplasat în turnee internaţionale am obţinut rezultate remarcabile. Anul trecut, echipa judeţului s-a calificat pe locul II într-un clasament care a cuprins 12 echipe din Europa, mult mai dezvoltate decât noi. Aceasta demonstrează că la Peştera şi în judeţul Constanţa există preocupare pentru a face performanţă în fotbal. Sperăm ca şi anul acesta să ne întoarcem acasă cu medalii", a precizat antrenorul Virgil Preda.

Copiii vor ajunge şi la Festivalul de Film de la Cannes

Pestera-copii.jpgPe parcursul turneului, copiii vor avea şansa să viziteze Ungaria, Danemarca, Spania, Franţa, Austria, Germania şi nu numai. În Regensburg, Germania, copiii vor petrece timpul liber în parcul acvatic din localitate, iar în Marsillia au programat să se relaxeze într-un celebru parc de distracţii. Sportivii vor avea şansa să cunoască oraşul Monte Carlo, dar vor merge şi la Cannes, unde în această perioadă are loc Festivalul de film american. Copiii vor avea astfel ocazia să se întâlnească cu marii actori ai lumii. La întoarcere, sportivii se vor opri la Viena, dar şi la Amsterdam, unde vor vizita gratuit toate muzeele şi catedralele din aceste zone. Muzeul de ceară Madame Tussauds din Amsterdam va fi unul dintre obiectivele turistice a cărui vizită copii nu o vor rata.

„Sper ca aceşti copii să devină nume sonore ale fotbalului românesc"

Primarul localităţii, Valentin Vrabie, este mândru de rezultatele obţinute de echipa de fotbal a localităţii. „Sper ca aceşti copii să devină nume sonore ale fotbalului românesc", a declarat primarul Valentin Vrabie. Copiii îşi desfăşoară antrenamentele la Peştera, dar şi la Academia „Gheorghe Hagi" din Ovidiu. Elevul Daniel Viorel Popa este la această dată monitorizat şi speră ca după întoarcerea din turneu să devină membru al Academiei „Gheorghe Hagi".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii