Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Crin Antonescu isi cauta votanti printre cocalari sau pitipoance

ro

12 Aug, 2009 02:12 2154 Marime text

cap_4.jpgLiderul PNL, candidat la preşedinţia României, strânge susţinători şi prin intermediul paginilor sale de facebook şi hi5

După modelul altor politicieni aflaţi în campanie, şi liberalul Crin Antonescu îşi caută votanţi în spaţiul virtual. După ce şi-a făcut cont de hi5, preşedintele PNL s-a logat în căutare de voturi şi pe facebook.

Candidatul PNL la preşedinţie este, aşadar, în căutarea unui segment de electorat care să-l susţină. Chiar dacă, în mediul rural, lumea n-a prea auzit de Antonescu sau, mai bine zis, nu îşi mai aduce aminte de el, de pe vremea când era ministrul Tineretului şi Sportului, liberalul încearcă, în timpul rămas până la alegeri, să-şi fidelizeze tinerii din mediul urban. Aşadar, Antonescu nu a găsit o metodă mai bună de a sta faţă în faţă cu tineretul, decât cea virtuală. Pe hi5, Crin Antonescu are, până în prezent, 1.309 prieteni, 50 de comentarii la profil, 46 de comentarii la fotografii şi 38 „fives" (salutări).

pnl_crin_antonescu_10.jpgTăriceanu „racolează" şi el pentru Antonescu

Pe facebook, susţinătorii liberalului pentru preşedinţia României au constituit un grup de iniţiativă care „racolează" alţi suporteri pentru politician. Unul dintre ei este autentificat pe facebook drept Laurenţiu Lorenzo Georgescu. De precizat că grupul de susţinători ai preşedintelui PNL număra până ieri 318 membri, printre care se găsea şi fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, deţinător, la rândul său, al unui cont pe acest site de prietenii.

De precizat că strategia online a lui Crin Antonescu nu este o premieră. Membrii PSD Constanţa, în frunte cu primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, şi-au făcut care mai de care conturi pe hi5 sau bloguri personale în pragul alegerilor locale şi generale, căutându-şi votaţi şi printre piţipoance şi cocalari. Ce mai! În spaţiul virtual, toată lumea este egală. Tactica a fost adoptată, de fapt, la nivelul întregii formaţiuni, devenind între timp o sarcină de partid. De altfel, Crin Antonescu este şi prieten pe hi5 cu primarul Constanţei, dar şi cu principele Radu Duda, unul dintre adversarii săi la alegerile prezidenţiale. Pe pagina de facebook, Crin Antonescu are şi trimitere către site-ul său personal, unde îşi promovează platforma electorală, dar şi echipa pe care o are alături.

{mos_ri:Crin Antonescu}
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii