Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract la jumătate faţă de 2010 Cafele de criză pentru pensionarii lui Mazăre

ro

04 Feb, 2011 00:48 1699 Marime text
cap_6.jpgMunicipalitatea constănţeană a scos la licitaţie, în urmă cu câteva zile, serviciul de instalare a utilajelor pentru prelucrarea băuturilor (cafea şi băuturi calde) în cluburile pentru pensionari, pentru care autoritatea contractantă este dispusă să achite suma maximă de 233.870 de lei, mai puţin de jumătate din suma pe care anul trecut primăria a alocat-o pentru acest serviciu, 569.400 de lei fără TVA.

Suma este una destul de mare, chiar dacă acest contract are durata de un an, cu menţiunea că pensionarii primesc cafelele de la cluburile de pensionari doar trei zile pe săptămână, de vineri până duminică.

cafele_cluburi_club_pensionari_1.jpgAstfel, pentru noul contract pe care autorităţile locale vor să-l parafeze pe următorul an, data limită de depunere a ofertelor este 15 februarie, urmând ca în aceeaşi zi să aibă loc şi deschiderea ofertelor. Societăţile interesate de acest contract trebuie să achite o garanţiei de participare de 3.000 de lei şi să-şi menţină oferta valabilă timp de 60 zile de la data şedinţei de deschidere a ofertelor.

Potrivit caietului de sarcini, numărul total al aparatelor care trebuie puse la dispoziţie de firma câştigătoare este de 11, acestea urmând a fi instalate în următoarele spaţii ale cluburilor de pensionari: strada Eliberării, strada Dezrobirii, strada Badea Cârţan, strada Aurora, strada Duiliu Zamfirescu, bulevardul 1 Mai, şoseaua Mangaliei, zona CET, incinta City Park Mall, strada Cişmelei, Complexul Tomis III. De asemenea, în caietul de sarcini se precizează că vor fi asigurate un număr de 359.800 de cafele pe an, iar pentru prima lună cantitatea de produse zilnice trebuie să fie de maxim 24.000 de bucăţi.

Prodigy Corporation SRL, norocoasa cafelelor

Menţionăm că anul trecut contractul a fost predat către SC Prodigy Corporation SRL, societate deţinută acum de Lucreţia Cioară, pentru exact suma pe care primăria era dispusă să o achite, 569.400 de lei fără TVA. Aceeaşi firmă s-a ocupat de serviciul privind instalarea de utilaje de prelucrare a băuturilor calde şi în 2008, contract atribuit pentru 24.750 de lei, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, fiind justificat de eventualitatea apariţiei unei situaţii de urgenţă survenite în urma unor evenimente care nu puteau fi prevăzute de autoritatea contractantă. SC Prodigy Corporation SRL este o răsfăţată a contractelor cu municipalitatea, primind an de an bani grei din bugetul local. Valoarea contractelor încheiate cu municipalitatea a crescut în fiecare an. Dacă în 2008 Primăria Constanţa a dat pe cafelele pensionarilor aproximativ 700 de milioane de lei, în 2009, municipalitatea reprezentată de Radu Mazăre a plătit de zece ori mai mult. În urma contractului încheiat în 2009, Prodigy Corporation a obţinut 613.200 de lei fără TVA, adică peste 7,2 miliarde de lei vechi cu TVA.

Înainte ca actualul administrator să preia firma, societatea a fost deţinută de pesedistului Ovidiu Chircă. Societatea deţine „exclusivitate" pentru aceste contracte încă de la momentul în care autorităţile locale au introdus această facilitate şi nu este exclus ca şi acum să beneficieze în continuare de contractul în discuţie. Menţionăm că acesta s-a retras din afacerea în care la început era unic acţionar. Dacă la începutul lui 2008 Chircă deţinea părţi sociale în două firme, SC Prodigy Corporation şi G&O Bee Corporation SRL, la sfârşitul anului 2008 era asociat doar în ultima dintre ele. Ovidiu Chircă şi-a cesionat părţile sociale, gratuit, către Lucreţia Cioară, chiar pe 25 martie 2008, ziua în care în cotidianul ZIUA de Constanţa s-a scris despre afacerea „Cafelele" pe care pesedistul a parafat-o cu Primăria Constanţa. Atunci, Chircă s-a „lepădat" de firma Prodigy Corporation şi a numit-o administrator cu drepturi depline şi asociat unic, pe Lucreţia Cioară. Legătura lui Chircă cu Lucreţia Cioară este evidentă prin faptul că el şi soţul acesteia, Gheorghe Cioară, sunt parteneri de afaceri în G (Gheorghe) & O (Ovidiu) Bee Corporation.

Ovidiu Chircă este angajat în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, condus de Nicuşor Constantinescu - prietenul şi partenerul de afaceri al primarului Radu Mazăre. Soţia afaceristului, Nora Alina Chircă, este angajată, la rândul său, în cadrul Primăriei Constanţa, numele ei fiind menţionat în actul de inculpare din dosarul retrocedărilor, alături de cel al primarului Constanţei, al şefului CJC, Nicuşor Constantinescu, şi al altora.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii