Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constantenii pot avea pasapoarte electronice

ro

10 Dec, 2009 01:00 1225 Marime text
Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Constanţa va fi dotat cu echipamente tehnice necesare eliberării paşaportului simplu electronic.

Printr-un comunicat remis de Prefectura Constanţa, se specifică faptul că, de luni, 14 decembrie 2009, acest serviciu va primi şi va soluţiona numai cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi a celor simple temporare. Elementul de noutate al paşaportului electronic îl reprezintă introducerea mediului electronic de stocare (cip). Acesta include datele personale existente în fila informatizată: nume, prenume, data naşterii, codul numeric, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetăţenia. De asemenea, va conţine imaginea facială şi impresiunile digitale a două degete pereche de la ambele mâini, cu excepţia minorilor sub şase ani şi a persoanelor pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă.

Valabilitatea documentului este de cinci ani, iar pentru minorii sub şase ani, de trei ani. Întrucât paşapoartele electronice nu se eliberează în regim de urgenţă, termenul de eliberare va fi de 30 de zile lucrătoare. Contravaloarea paşaportului electronic a fost stabilită de Compania Naţională Imprimeria Naţională - SA, la preţul de 234 lei inclusiv TVA, iar taxa consulară este de 32 lei. În paralel cu emiterea paşapoartelor electronice, se vor elibera la cerere paşapoarte simple temporare, cu termen de valabilitate de un an, numai cele în regim de urgenţă, în două - trei zile lucrătoare, taxa fiind de 64,2 lei, plus taxa consulară de 32 lei şi taxa pentru regim de urgenţă 100 lei. Cereri pentru actualul model de paşaport se mai primesc până vineri, 11 decembrie 2009, ora 12.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii