Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:08 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanţa, punte peste Europa Comisia pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a APCE va afla la Murtfatlar povestea vinului de pe vremea dacilor

ro

28 May, 2012 02:14 1040 Marime text

La iniţiativa deputatului PDL Maria Stavrositu, Reuniunea Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la sfârşitul acestei luni va avea loc în România.

Mâine, la Palatul Parlamentului, vor avea loc lucrările Comisiei. La lucrări participă preşedintele Comisiei APCE, Gvozden Srećko Flego, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor, Raluca Turcan, vicepreşedintele APCE, Maria Stavrositu, şi Preşedintele Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport a Camerei Deputaţilor, Cristian-Sorin Dumitrescu.

Cei 40 de membri ai Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei mai au în program şi vizitarea Bibliotecii Naţionale şi a Palatului Parlamentului.

În calitate de vicepreşedinte al acestei Comisii, deputatul Maria Stavrositu a insistat ca membrii APCE să facă o vizită şi la Constanţa, pentru a vedea aici un model european de convieţuire etnică, culturală şi religioasă. Astfel, miercuri, delegaţia APCE va ajunge la malul mării şi va avea întrevederi cu autorităţile judeţene, va vizita Muzeul de Arheologie şi Edificiul roman cu mozaic. De asemenea, membrii comisiei vor avea o întrevedere cu reprezentanţi ai mediului academic, studenţi şi mass-media la Universitatea Ovidius. Şi, cum se spune că nu cunoşti cu adevărat Dobrogea dacă nu-i cunoşti şi celebrele vinuri, delegaţia APCE şi autorităţile judeţului vor lua prânzul la Crama Murfatlar. Oaspeţii vor avea ocazia să afle şi povestea vinului, veche de 2.000 de ani, de pe vremea dacilor. Membrii Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a APCE vor părăsi România pe 31 mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii