Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean - „Mama ranitilor" Cum se ajunge pe statul de plata al lui Nicusor

ro

27 Apr, 2010 02:53 4149 Marime text
cap_4.jpg În organigrama instituţiei judeţene conduse de Nicuşor Constantinescu şi-au făcut loc mai multe persoane puse pe făraş de alte instituţii publice

Contrar interdicţiei de a angaja, impusă instituţiilor publice prin decizia Guvernului, organigrama Consiliului Judeţean Constanţa se măreşte de la an la an. Printre angajaţii din aparatul propriu al CJC regăsim persoane care, după ce au încheiat colaborarea prin alte părţi, şi-au găsit un locşor călduţ sub aripa oblăduitoare şi mult încăpătoare a instituţiei judeţene.

Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), condus de preşedintele Nicuşor Constantinescu, a devenit un fel de „Mama răniţilor" pentru cei care şi-au pierdut funcţiile, fie de director, consilier de imagine etc.

Printre „new-entry"-urile CJC se numără, aşa cum am relatat şi în ediţii anterioare, Monica Daniela Coroiu şi Liliana Alexandrina Florica Naclad.

Monica Coroiu, cunoscută de constănţeni ca Monixa, este în prezent şi asistent universitar în cadrul Universităţii „Ovidius" Constanţa, activitatea pe care o desfăşoară la CJC fiind un al doilea job al său. Reamintim că în 2009 ea şi-a încheiat colaborarea cu Tv Neptun, după care a sărit direct în barca Prefecturii Constanţa, făcând parte din echipa prefectului Tit-Liviu Brăiloiu. După plecarea social-democratului Brăiloiu şi Monixa şi-a făcut bagajele, mutându-se la „vecini". Mai exact, ea a preluat funcţia de şefă a Biroului de Protocol a CJC.

Lili Naclad, în subordinea lui Zgabercea

Surprinzător sau nu, ea nu a fost singura din echipa de consilieri a lui Liviu Brăiloiu care a ieşit pe uşa Prefecturii doar pentru a intra pe o alta. Liliana Naclad a fost cea care a însoţit-o pe Monixa la CJC. Pentru cei care nu-şi mai amintesc, Liliana Naclad a ocupat funcţia de şefă a Biroului de presă al Arhiepiscopiei Tomisului. Din subordinea arhiepiscopului Teodosie, Liliana Naclad a plecat la Prefectură, unde a făcut echipă cu Monixa, iar de acolo, la CJC. Ea este angajată în prezent ca inspector principal în cadrul Direcţiei de Cultură din cadrul CJC, fiind în subordinea lui Cristian Zgabercea. Fosta şefă a Biroului de presă al Arhiepiscopiei a fost angajată la CJC sub numele de Alexandrina Florica Naclad - numele trecut în certificatul său de naştere.

Boris Parpală, din nou în braţele CJC

Un alt exemplu este şi Boris Parpală. După ce a părăsit funcţia de director al Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, pe care a ocupat-o cu susţinerea PSD, şi el, ca şi cele două colege ale sale, şi-a găsit din nou un loc, ca inspector, sub acoperişul CJC. Precizăm că el a fost angajat al CJC înainte de a fi numit director la DADR.

Dar CJ Constanţa a luat sub aripa sa şi persoane din Capitală. Unul dintre angajaţii aflaţi în această situaţie fiind Niculae Colţan, care în momentul de faţă nu mai lucrează la CJC. Aşa cum relatam într-o ediţie anterioară, Niculae Colţan este fratele afaceristului Ion Colţan, patronul firmei Scop Computers, asociat în alte 17 societăţi comerciale, care a obţinut de la CJC, prin SC Expertissa Constanţa SRL, un contract în valoare de aproximativ trei milioane euro, pentru furnizarea de tehnică de calcul şi echipamente periferice. Menţionăm că, potrivit declaraţiei sale de avere postate pe site-ul CJC, fostul angajat, Niculae Colţan, a venit la CJC deşi avea un job şi în Parlamentul României, în calitate de consilier al preşedintelui Comisiei SRI, după cum se înţelege din actul său declarativ.

colaj_1.jpgŞi familia Colţan a trecut pe la CJC

Dar Colţan nu a venit singur la CJC. El şi-a adus-o ulterior şi pe fiica sa, Simona-Cristina Colţan. Aceasta s-a alăturat şi ea demersului colegilor săi din Sindicatul CJC de a da în judecată preşedintele instituţiei, în calitate de principal ordonator de credite, pentru recâştigarea sporurilor tăiate de Guvern, însă, în cazul în care va avea câştig de cauză, nu se va bucura de rezultat, întrucât nici ea nu mai lucrează la CJC, după cum am fost informaţi de responsabilul cu imaginea instituţiei. Precizăm că Simona Colţan şi-a găsit un loc de muncă la CJC, după ce şi-a încheiat, la finele lui 2009, relaţiile contractuale cu Ministerul Mediului, unde a activat ca şi consilier debutant.

Tărcatu a venit de la Primărie

Un alt exemplu de „disponibilizat" dintr-o instituţie publică, ce şi-a găsit ulterior un job la CJC este şi Marius Tărcatu. El a ocupat funcţia de director al Direcţiei de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa, iar ulterior s-a angajat în cadrul CJC, unde ocupă şi astăzi, funcţia de director al Direcţiei Tehnic Investiţii. Numele lui Tărcatu le este cunoscut constănţenilor din procesul de corupţie în care este judecat alături de Constantin Babuş şi Ionel Pilat.

În octombrie 2005, procurorii anticorupţie i-au reţinut pe Constantin Babuş şi Marius Tărcatu, la acel moment angajaţi ai Primăriei Constanţa, pentru 24 de ore, cei doi fiind acuzaţi că au primit mită 20.000 de dolari. Cercetările au început după ce Dumitru Burcin, patronul restaurantului Pelican din Constanţa, a formulat un autodenunţ în care recunoştea că i-a dat lui Babuş şpagă, suma menţionată, iar acesta, în schimbul beneficiului material, l-ar fi ajutat pe afacerist să cumpere un teren aflat în proprietatea Consiliului Local Constanţa. Tărcatu ar fi avut rolul de complice al lui Babuş, ocupând funcţia de director al Direcţiei de Urbanism subordonată lui Radu Mazăre.

Toţi angajaţii sau foştii angajaţi ai CJC enumeraţi mai sus au în comun apropierea de PSD.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii