Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judetean a reunit in sedinta toti consilierii

ro

02 Jul, 2004 00:00 936 Marime text

PNL-PD nu recunoaste CJC

Consilierii au votat in unanimitate validarea supleantilor si a consilierilor care au absentat la sedinta de constituire * Tot in sedinta de ieri alesii au aprobat marirea numarului de membri in comisiile de specialitate ale CJ * Repartizarea reprezentantilor opozitiei in comisii nu s-a facut in conformitate cu pregatirea consilierilor

Alesii judeteni au participat, ieri, la sedinta extraordinara a Consiliului Judetean, chiar daca Alianta PNL-PD considera ilegala constituirea forului judetean. Primele proiecte de pe ordinea de zi au avut ca obiect validarea supleantilor de pe listele partidelor, precum si validarea consilierilor care au absentat de la sedinta de constituire a Consiliului Judetean. Gheorghe Nicolae si Valentin Vrabie au luat locul demisionarilor Ion Carciumaru, senator, si Gheorghe Ariton, deputat. Au fost confirmati pe functiile de consilier, ramase vacante in urma demisiilor lui Puiu Hasotti si Stelian Dutu, supleantii Adrian Bratu si Mihai Ciobanu. Dupa ce au fost validati, cei 13 reprezentanti ai celor doua partide au fost cooptati in comisiile constituite in prima sedinta de consiliu. In calitate de initiator al proiectelor, presedintele CJC, Nicusor Constantinescu, a inaintat propuneri pentru completarea comisiilor cu reprezentanti ai Aliantei PNL-PD. Jocul propunerilor si adoptarii hotararilor s-a purtat pe tot parcursul sedintei, dar s-a dovedit, daca mai era necesar, ca minoritatea, doreste sau nu, se supune majoritatii. Indiferent de opiniile formulate sau amendamentele propuse, liberalii si democratii au fost in postura celor care trebuie sa se conformeze opiniei majoritare. Pentru completarea comisiilor de specialitate ale Consiliului Judetean, cel care a formulat propunerile a fost chiar presedintele institutiei, Nicusor Constantinescu, care a mai propus si sporirea numarului de membri ai comisiilor de la cinci la sapte, initiativa acceptata in unanimitate. Inca de la inceput, consilierii partidelor care formeaza Alianta "D.A." au solicitat ca, in conformitate cu prevederile legale, propunerile sa aiba in vedere pregatirea consilierilor in diferite domenii de activitate. Dupa validarea consilierilor, s-au operat modificari si in structura Comisiei de validare din care, de ieri, va face parte si Gheorghe Nicolae, consilier din partea PRM. Conform principiului cel mai puternic decide, principiu ce s-a aplicat si in cazul CJ, in urma votului secret, din Comisia pentru studii, prognoze economico-sociale, buget, finante vor face parte Gheorghe Nicolae, Ionel Manafu si Viorel Stan. In celelalte comisii si-au gasit locul, chiar daca nu prea au nimic comun cu domeniile respective, toti consilierii care reprezinta Alianta "Dreptate si Adevar".

Buget anual pentru institutiile de cultura

Liberalii si democratii au propus amendamente la hotararile privind bugetele institutiilor de cultura aflate in subordinea Consiliului Judetean Constanta. Si de aceasta data, vocea consilierilor PNL si PD s-a facut auzita, dar fara ca propunerile formulate sa fie pe gustul consilierilor PSD si PRM. In comisia de specialitate s-a decis ca fiecarei institutii sa i se repartizeze un buget anual si trimestrial, asa cum s-a procedat pana la alegerile din iunie. Modul in care se structureaza bugetul fiecarei institutii in parte va fi stabilit de directori, care vor prezenta, in schimb, din trei in trei luni, un raport cu privire la modul in care au fost folositi banii. Cu majoritatea de voturi, hotararile privind bugetul de venituri si cheltuieli al institutiilor de cultura a fost adoptat in forma in care a fost propus pe conducerea Consiliului Judetean Constanta, dar cu promisiunea ca, la rectificarea bugetara din august, bugetul fiecareia dintre ele sa fie suplimentat. Fara probleme a trecut si proiectul privind rectificarea bugetului institutiei pe anul 2004. Conform hotararii, veniturile in valoare de peste 1000 de miliarde de lei vor acoperi integral cheltuielile ce se vor efectua. Pentru a-si putea desfasura corespunzator activitatea, nou-infiintatele comune Castelu, Cuza Voda, Mircea Voda au primit sumele ce le revin pentru echilibrarea bugetelor locale, precum si cele pentru finantarea invatamantului preuniversitar. Pentru reabilitarea si modernizarea unor drumuri judetene au primit sume cuprinse intre 500 de milioane si 2,5 miliarde lei consiliile locale Ion Corvin, Mangalia, Amzacea, Dumbraveni, Negru Voda si Chirnogeni.

Hotarari privind activitatea RAJA

Printre proiectele adoptate ieri, in sedinta extraordinara, de consilierii judeteni s-au numarat si cele privind activitatea Regiei Judetene de Apa Constanta. Unele dintre ele au vizat aprobarea documentatiilor pentru executarea unor obiective de investitii in localitatile judetului si cea privind modificarea structurii Consiliului de Administratie al Regiei de Apa. Conform hotararii adoptate ieri, din aceasta structura de conducere nu vor mai face parte Ion Porojnicu si Valentin Serbanescu. Acelasi document stabileste ca din CA al RAJA fac parte Felix Stroe, Aurel Presura, Elena Reus, Stefan Mihu, Marian Ciobanu, Florea Popescu, Eugenia Atanase si Sorina Hortolomei-Moscu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii