Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:17 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consilierul judeţean Cristy Baisan, preşedinte interimar al noii filiale PNL Limanu

ro

16 Sep, 2016 00:00 1986 Marime text
Până la scrutinul parlamentar programat să se desfăşoare pe 11 decembrie anul curent, organizaţia judeţeană PNL Constanţa încearcă să se întărească în teritoriu. O primă dovadă în acest sens a venit ieri, de la Limanu, iar anunţul a fost făcut de către consilierul judeţean PNL Cristy Baisan. Încadrat de Cornelius TrucmelPetra Cotleţ - din partea PRU Limanu, Marcela Stancu şi Luca Lucian - preşedintele interimar al ALDE Limanu (fost membru PDL), liderul PNL a anunţat că filiala din Limanu a partidului şi-a majorat resursa umană cu aproximativ 300 de noi membri proveniţi din organizaţiile locale ale PRU, M10 şi ALDE, mai puţin consilierii locali ai formaţiunilor respective.
 
„O dreaptă fragmentată nu este în măsură să câştige alegerile, iar asta s-a constatat la alegerile locale. De atunci, am încercat să găsim o soluţie prin care cei care au făcut opoziţie PSD-ului şi sunt dispuşi să continue pe această direcţie să se alăture PNL-ului, astfel încât să avem un pol de opoziţie consolidat. În urma discuţiilor purtate, am reuşit să facem, la Limanu, o echipă în jurul PNL prin care partidele din opoziţie - PRU, ALDE şi M10 - s-au alăturat cu membri. Este o strângere de rânduri şi o consolidare a PNL în zonă“, a declarat consilierul judeţean PNL Cristy Baisan.
 
Acesta a recunoscut că îşi doreşte ca la alegerile parlamentare această nouă construcţie în jurul PNL să obţină „un rezultat corect, care să reflecte electoratul de acolo. Pentru noi, un rezultat corect este un raport de 60% PNL - 40% PSD“, a adăugat Baisan.
 
Deşi nu au mai mulţi reprezentanţi în Consiliul Local Limanu, liberalii vor face opoziţie în două feluri. „În primul rând, va trebui să redăm electoratului încrederea că nu este în minoritate, ci în majoritate, dreapta la Limanu, iar asta o vom demonstra prin creşterea de forţe de astăzi (n.r. ieri) şi prin scorul de la alegerile parlamentare de peste 50%“, a menţionat Cristy Baisan.
 
Concret, de la ALDE ar fi trecut la PNL aproximativ 100 de membri, iar de la PRU ar fi vorba de circa 250 de membri.
 
Ieri după-amiază, la Limanu a avut loc o şedinţă de partid în care a fost desemnată o conducere interimară a filialei liberale. Funcţia de preşedinte interimar al PNL Limanu va fi deţinută, până după alegerile parlamentare, de consilierul judeţean Cristy Baisan, care va fi ajutat de Marcela Stancu - secretar, de patru vicepreşedinţi şi de „alţi oameni noi care nu au mai făcut politică“. „Este o construcţie proaspătă şi, probabil, vom ajunge la aproximativ 700 de membri la Limanu“, a concluzionat noul preşedinte al PNL Limanu, Cristy Baisan. Totodată, liderul liberal a confirmat faptul că, în perioada următoare, nu exclude posibilitatea ca mişcări de acest gen să apară şi în alte localităţi din judeţ.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii