Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Tulcea Marinetek NSD SRL din Constanța, a fostului consilier județean Remus Cristy Băisan, contract cu Primăria Sfântu Gheorghe (DOCUMENT)

ro

28 Aug, 2023 17:00 1025 Marime text
Primăria Sfântu Gheorghe, județul Tulcea - sursa foto Facebook.com - Primăria Sfântu Gheorghe
  • Marinetek NSD SRL, care acum se numește Pontoane.ro SRL, este administrată de fostul consilier județean Remus Cristy Băisan.
  • Valoarea totală a contractului de la Sfântu Gheorghe este de 913.651,2 lei fără TVA, adică peste 185.000 de euro, la cursul actual, achiziția fiind estimată inițial la 1.186.560 de lei fără TVA.
  • În Secțiunea Document poate fi accesat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
Marinetek NSD SRL din 23 August, județul Constanța, deținută în parte și administrată de Remus Cristy Băisan, fost consilier județean, și-a adjudecat recent un contract pe fonduri europene cu Primăria Sfântu Gheorghe, din județul Tulcea.
 
Este vorba despre contractul pentru furnizare ponton de acostare în cadrul proiectului „Facilități de acostare pentru ambarcațiuni în comuna Sfântu Gheroghe, județul Tulcea“, proiect finanțat din fonduri europene, prin POPAM 2014 – 2020, Măsura 2- Valorificarea patrimoniului natural și măsuri de protejare a mediului în zona Flag Delta Dunării și contribuie la atingerea rezultatelor măsurii de finanțare prin asigurarea cadrului necesar creșterii gradului de bunăstare socială a cetățenilor din comunitatile teritoriului Flag.
 
Durata contractului este de patru luni, iar atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
 
Informațiile privind atribuirea au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că a fost depusă o singură ofertă admisibilă pentru acest contract.
 
Valoarea totală a contractului este de 913.651,2 lei fără TVA, adică peste 185.000 de euro, la cursul actual, achiziția fiind estimată inițial la 1.186.560 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, se precizează în datele oficiale.
 
În descrierea contractului, reprezentanții Primăriei Sfântu Gheorghe au precizat că „acest produs este necesar în vederea îndeplinirii obiectivului general al proiectului“.
 
„Obiectivul general al proiectului constă în amenajarea de pontoane de acostare în comuna Sfântu Gheorghe, teritoriu ce face parte din zona FLAG Delta Dunării. Această activitate eligibilă contribuie la încurajarea investițiilor care vor susține activitățtile ecoturistice și implicit sporirea atuurilor de mediu și atenuarea schimbărilor climatice. Menționăm că ecoturismul înseamnă dezvoltarea turismului în sensul protejării mediului și atenuării schimbărilor climatice“, au mai spus reprezentanții primăriei.
 
De asemenea, aceștia au precizat că „proiectul propune spre finanțare achiziția unor pontoane, ceea ce va contribui la realizarea obiectivului Măsurii 2 și anume Amenajarea de pontoane, pasarele, foișoare turistice de observare (de exemplu, birdwatching) care să se încadreze în specificul local, tocmai datorită faptului că infrastructura de transport specifică zonei Flag Delta Dunării este transportul naval cu ambarcațiuni compatibile canalelor de navigație ale Dunării“.
 
Despre Marinetek NSD SRL
 
În luna aprilie 2023, Marinetek NSD SRL a semnat un contract similar cu Primăria Jurilovca.
 
Totodată, în luna iunie, Marinetek NSD SRL și-a adjudecat un contract și de la Primăria Ovidiu.
 
Registrul Comerțului consultat la zi (28 august 2023) arată faptul că în prezent societatea Marinetek NSD SRL se numește Pontoane.ro SRL, sediul social rămânând neschimbat.
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată pe 28 august 2023, Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro SRL, a fost înființată în anul 2019, are sediul social în comuna constănțeană 23 August, pe strada Lot 15, bloc C12 și se ocupă de construcții hidrotehnice.
 
Firma este deținută de Remus Cristy Băisan, fost consilier județean liberal, Mihaela Băisan și Ioana Alina Costea, numele lui Remus Cristy Băisan regăsindu-se și în Float Story SRL din 23 August, Constanța.
 
Administratorul Marinetek NSD SRL, actuală Pontoane.ro SRL este Remus Cristy Băisan.
 
În 2022, firma a declarat nouă angajați, profit peste 605.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 3,04 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, Marinetek NSD SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 2.836.053,10 lei, printre autoritățile contractante numărându-se Comuna Jurilovca, Comuna Ciugud, Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare Marină Grigore Antipa, Orașul Techirghiol, Regia Autonomă Administrația Zonei Libere Sulina, dar și UM 02133.
 
În Secțiunea Document poate fi accesat anunțul de atribuire publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Marinetek NSD din Constanța, din care face parte și fostul consilier județean Remus Cristy Băisan, contract cu Primăria Ovidiu (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii