Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducere paralela la PSD Constanta

ro

21 Aug, 2003 00:00 1242 Marime text

Marin Chintoan va fi, astazi, investit oficial ca presedinte interimar

Fostul presedinte Stanca nu renunta, sustinand ca are de partea sa membrii organizatiei * Prim-vicepresedintele Gheorghe Dontu ar putea pierde cursa pentru desemnarea noului presedinte executiv al filialei locale * Stanca isi va trage in jos si "locotenentii" * Eugen Voineagu, Nicolae Butoi si Constantin Radulescu sunt primii in vizorul destituirilor

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a anuntat, zilele trecute, demiterea a cinci presedinti de filiale PSD, invocand rezultatele slabe in activitate si scandalurile mici de presa in care ar fi fost implicate organizatiile respective. Unul dintre cei demisi este liderul filialei Constanta, Petre Stanca. Numele lui a fost implicat intr-un scandal de returnare de TVA. Stanca a fost considerat si promotor al unor neintelegeri intre membrii filialei judetene a partidului. Cu toate acestea, in aceste zile, Stanca vine in fiecare zi la partid, se intalneste cu vicepresedintii si discuta cu primarii partidului din teritoriu."Eu imi vad, in continuare, de treaba mea alaturi de echipa pe care mi-am format-o. Nu voi mai candida decat daca colegii mei vor considera ca trebuie sa fac acest lucru. Raman la parerea mea, ca demiterea temporara din functie a fost nestatutara, demiterea trebuia sa se faca in cadrul Biroului Executiv si nu in sedinta Delegatiei Permanente", sustine Petre Stanca.

Vicepresedintii, in pericol

Odata cu indepartarea lui Stanca, si cel mai apropiat colaborator al sau este in pericol sa piarda cursa pentru desemnarea presedintelui executiv al organizatiei de pe litoral. Surse din cadrul organizatiei sustin ca, in ciuda faptului ca Dontu a intrunit cele mai multe voturi pentru intocmirea listei pentru centru, acum, situatia s-au putea rasturna. In pericol sunt si locotenentii lui Stanca, vicepresedintii Eugen Voineagu, Constantin Radulescu, Vasile Moldovanu si secretarul general Nicolae Butoi, care, se pare ca, isi vor pierde functiile la urmatoarea conferinta judeteana. De cealalta parte, noul lider interimar numit de Adrian Nastase sa pregateasca alegerile pentru noul presedinte si noul birou judetean, alegeri care vor avea loc in toamna, este foarte optimist. Marin Uta Chintoan, care va fi astazi investit oficial, in functia de presedinte interimar considera ca numirea sa a fost o surpriza chiar si pentru el si spera sa faca fata cu demnitate perioadei de interimat. Chintoan a precizat ca urmeaza o perioada extrem de grea, iar procesul de pregatire al alegerilor nu este unul usor. "Trebuie sa ne organizam mai bine si sa dinamizam activitatea organizatiei pe toate componentele sale", a spus acesta. Liderul interimar a mai afirmat ca nu are in vedere nici o schimbare semnificativa, insa va fi foarte exigent in privinta prestatiei celor cu care va face echipa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii