Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine conduce partidul lui Dan Diaconescu la Constanţa

ro

28 Mar, 2011 00:20 6070 Marime text
cap_5.jpgSăptămâna trecută, conducerea judeţeană Constanţa a Partidului Poporului a validat componenţa noului Comitet Judeţean Interimar Constanţa, începând cu data de 22 martie a.c.

Preşedintele interimar Gheorghe Slabu va fi sprijinit de Ion Radu, secretarul judeţean, de doi vicepreşedinţi - Stere Beca (fostul secretar al comunei Valu lui Traian) şi renumitul compozitor Dumitru Lupu, dar şi de zece membri. Aceştia sunt: Victor Cruceru (administrator de firme), Gabriel Mascaş (fost preot), Nicolae Viereanu (administratorul societăţii Liana 95 SA), Gheorghe Geacarel (preşedintele SCM „Carpemat Nev"), Ştefan Niculescu (fostul primar din Valu lui Traian), Gabriel Candindatu (inginer agronom, care a activat ca membru PRM, PNŢCD şi PNG-CD), Gheorghe Cristea (fost director al Băncii Agricole), Nicoleta Pavel (administrator firme), Daniel Gavrilă (student) şi Jeni Areco (medic). Din cele 10 colegii uninominale existente în Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa pentru desemnarea reprezentanţilor din Camera Deputaţilor, doar şapte au preşedinţi din partea Partidului Poporului. Aceştia sunt: Colegiul 1 - Gabriel Candindatu, Colegiul 2 - Victor Cruceru, Colegiul 3 - Gabriel Mascaş, Colegiul 4 - Stere Beca, Colegiul 5 - Nicolae Viereanu, Colegiul 6 - Gheorghe Geacarel şi Colegiul 7 - Ştefan Niculescu.

Preşedintele interimar Gheorghe Slabu a lăsat sportul pentru politică

PP_Partidul_Poporului.jpgNăscut în 1950 în comuna tulceană Turcoaia, fiul lui Ion şi al Ioanei, a ajuns om de afaceri. În anul 2003, omul de afaceri Gheorghe Slabu a început procesul de reconstucţie a clubului de handbal feminin CS Tomis Constanţa. Gheorghe Slabu figurează în opt firme: Progetto 2000 România, Mona Lux, Geomax, Magic Change, Ginerom, NG Plus Exchange şi Petrol Gei. Slabu mai are o pasiune: maşinile frumoase. Aşa că este proprietar al unui Lexus hibrid de toată frumuseţea. Fostul preşedinte al secţiei de handbal feminin a clubului Tomis Constanţa, Gheorghe Slabu, a fost membru al PNL.

Secretarul judeţean Ion Radu s-a ocupat de vânzări

Secretarul judeţean al PP este pensionar. În perioada anilor 1990 - 1996 a fost administratorul Căminului de Persoane Vârstnice Constanţa. De asemenea, a mai ocupat funcţii de director de vânzări la societăţile Algida România şi Nova Brazilia.

Vicepreşedintele Stere Beca a fost acuzat de corupţie

Fost secretar al Primăriei Comunei Valu lui Traian, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru fapte de corupţie în 2008, iar executarea pedepsei i-a fost suspendată. Stere a fost judecat şi condamnat pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fapte de corupţie. Conform procurorilor anticorupţie, în calitate de secretar al Primăriei comunei Valu lui Traian, Beca Stere a pretins de la Emil Uros Boor 2.500 USD, pentru a-i elibera un certificat fiscal, profitând de neconcordanţa dintre datele înscrise în certificatul de moştenitor şi măsurătorile efective în teren. Mai clar, pe 28 mai 2003, acesta a fost prins în flagrant în timp ce primea banii respectivi de la Boor. Dat fiind faptul că avea un teren de vânzare pentru care Primăria trebuia să îi elibereze un certificat fiscal, Boor s-a adresat lui Beca Stere. Potrivit anchetatorilor, acesta din urmă l-ar fi determinat pe Boor să semneze un act prin care să ateste că suma de 2.500 de dolari reprezintă doar un împrumut. Abia după semnarea actului, Beca i-a dat lui Boor documentul de care omul avea nevoie.

Creaţiile vicepreşedintelui Dumitru Lupu, incluse în fonoteca de aur a Radiodifuziunii

Marele compozitor Dumitru Lupu este de loc din Giurgiu. A urmat Liceul de Muzica din Piteşti, după care şi-a îndreptat paşii spre Conservatorul Ciprian Porumbescu din Bucureşti, secţia canto-operă. A fost dirijor la Teatrul Alexandru Davilla din Piteşti, apoi la Teatrul Fantasio din Constanţa. Din 1991 a intrat şi în mediul academic, fiind lector universitar doctor la Universitatea Ovidius şi la Universitatea Hyperion din Bucureşti. Este autorul a sute de cântece aflate în fonoteca Radiodifuziunii române, a participat şi a realizat sute de emisiuni TV, este autorul muzicii a numeroase spectacole şi filme de lungmetraj pentru copii şi totodată iniţiatorul Festivalului „Mamaia copiilor". Este autorul a două cărţi pentru copii. Se consideră împlinit, numărându-se printre cei „care au ajuns în viaţă exact ce au visat, activitatea confundându-se cu hobbyul, nesimţindu-se încorsetat de nimic". Foarte multe dintre compoziţiile lui Dumitru Lupu sunt incluse în fonoteca de aur a Radiodifuziunii: „Hai vino iar în gara noastră mică", „Ce mult te-am iubit", „Mă întorc la tine iar şi iar, mare albastră", „Viaţa mea", „M-ai părăsit", „Vino, uită despărţirea", „Tu eşti iubirea mea".

Membrii Comitetului Judeţean Constanţa:

Nicolae Viereanu administrează societatea Liana 95 SA

Omul de afaceri Nicolae Viereanu administrează societatea Liana 95 SA. În anul 2010, Administraţia Finanţelor Publice Mangalia a scos la vânzare hotelurile Silvia şi Zamfira din staţiunea Venus, din cauza datoriilor de 2.000.000 de lei către Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală (ANAF), respectiv de 3.000.000 de lei către creditorul THR Marea Neagră. Potrivit lui Nicolae Viereanu, societatea Liana 95 a ajuns în pragul falimentului din cauza fostei conduceri, care, în anul 2008, a încheiat un contract de asociere în participaţiune cu societatea bucureşteană Intergroup Comserv SRL, reprezentată de Florian Grosariu. Potrivit contractului de asociere în participaţiune „SC Liana 95 SA punea la dispoziţia SC Intergroup Comserv SRL, în vederea exploatării în scop turistic, balneoclimateric şi pentru recuperarea fizică a persoanelor cu handicap, hotelul Zamfira (carte funciară nr. 11586, nr. cadastral 2/33) şi Complexul Silva (hotelul, restaurantul şi piscina) (carte funciară nr. 10494, nr. cadastral 106/3), situate în staţiunea Venus-Mangalia, împreună cu inventarul disponibil". Intergroup Comserv SRL se obliga, prin contract, să completeze inventarul hotelurilor Zamfira şi Silvia, să le califice la două stele, să amenajeze în cadrul hotelului Zamfira o bază de tratament pentru persoanele cu handicap şi să amenajeze camerele din demisolul clădirii pentru utilizarea acestora cu destinaţia cazare personal. De asemenea, Intergroup Comserv SRL urma să pună în funcţiune spălătoria de la demisolul hotelului Zamfira şi să înlocuiască conductele de apă caldă şi rece din hotelul Silva. Însă nu s-a respectat nimic din ceea ce era stipulat în contract.

Fostul preot Gabriel Alexandru Mascaş şi-a făcut sindicat

În 2010, Alexandru Mascaş a înfiinţat Sindicatul „Solidaritatea", pentru a reprezenta drepturile preoţilor din Dobrogea. În replică, reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au declarat că în Biserica Ortodoxă Română nu funcţionează legal niciun sindicat al clerului. „O astfel de structură este incompatibilă cu slujirea şi misiunea sacerdotală. Prin urmare, numitul Alexandru Gabriel Mascaş, care se consideră preşedintele unui sindicat al clerului intitulat „Solidaritatea", nu îi reprezintă în niciun fel pe preoţii şi diaconii din Arhiepiscopia Tomisului. Numeroasele intervenţii din ultima vreme ale sus-numitului în media nu sunt decât expresii ale propriilor frustrări şi neîmpliniri, pe de-o parte, iar pe de altă parte, efortul disperat al mai multor foşti preoţi caterisiţi de a forţa reabilitarea lor canonică, printr-un şantaj mediatic concertat şi bazat pe încurajări iresponsabile", au precizat reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului. Tot în 2001, fostul preot Alexandru Gabriel Mascaş şi-a dat demisia din funcţia de paroh. „I s-a interzis săvârşirea oricărei lucrări sacre, de aici rezultând, probabil, puternicele sale resentimente faţă de Biserică şi ierarhie", a mai menţionat Arhiepiscopia Tomisului.

Ştefan Niculescu a fost primar al localităţii Valu lui Traian

Inginerul horticol Ştefan Niculescu a ocupat scaunul de primar al comunei Valu lui Traian în perioada 1996 - 2004. În anul 2005, acesta a primit din partea actualului primar, Florin Mitroi, o diplomă de onoare şi 500 de metri de teren intravilan. După ce a finalizat socotelile cu administraţia pe care a condus-o, a decis să se axeze pe politică.

Gheorghe Geacarel este preşedintele SCM „Carpemat Nev"

Gheorghe Geacarel este preşedintele Societăţii Cooperative Meşteşugăreşti „Carpemat Nev", înfiinţată prin ordinul nr. 293/18.09.2007 al preşedintelui Autorităţii Naţionale a Persoanelor cu Handicap. Obiectul de activitate al SCM „Carpemat Nev" îl constituie fabricare de mături, perii industriale, perii de sârmă, perii pentru duşumea, hârtie igienică, şerveţele, echipament de lucru (salopete, halat), ambalaje din carton, dosare, bibliorafturi, lavete ţesute şi cusute, coşuri din răchită simple. Gheorghe Geacarel deţine şi funcţia de preşedinte al Ligii Naţionale a Persoanelor cu Handicap. La „Carpemat Nev" lucrează 29 de oameni, din care 60% sunt persoane cu handicap.

Traseistul politic Gabriel Candindatu

Inginerul agronom Gabriel Candindatu a activat ca membru PRM, PNŢCD şi PNG-CD. Pe 30 noiembrie 2008, a candidat din partea PNG în Colegiul I pentru Senat, alături de liberalul Puiu Haşotti, de fostul primar democrat-liberal al Năvodariului, Tudorel Calapod, de PSD-istul Liviu Brăiloiu, de PRM-istul Radu Comănici şi de UDMR-istul Istvan Bartunek. Gabriel Candindatu a ajuns în rândurile partidului lui Becali înaintea alegerilor locale din 2008, din rândurile ţărăniştilor.

Gheorghe Cristea, fostul director al Băncii Agricole

Fost consilier judeţean PSD, fost director al Băncii Agricole şi patron al Cooperativei de Credit Victoria (CCV), în anul 2003, Gheorghe Cristea a manipulat în scopuri personale unul dintre angajaţii CCV, care suferea de o boala incurabilă şi care a decedat la începutul lunii decembrie 2003. Ziarul ZIUA de Constanţa a publicat în anii anteriori o serie de articole care au avut ca subiect afacerea de familie a lui Gheorghe Cristea - Cooperativa de Credit Victoria. În acele articole a fost prezentat modul în care CCV a fost transformată într-un instrument care a fost folosit de fostul trezorier al PSD Constanţa, Gheorghe Cristea, pentru a-şi finanţa afacerile personale. În dosarul 578/P/1999, Gheorghe Cristea a fost cercetat pentru luare de mita, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijentă în serviciu. Fostul director al Băncii Agricole a fost scos de sub urmărirea penală pe motiv că lipseşte unul dintre elementele constitutive, respectiv latura obiectivă.

Nicoleta Pavel se ocupă de afaceri

Cel de-al şaptelea membru al Comitetului Judeţean Constanţa, Nicoleta Pavel, deţine societatea Nicorexis Trade SRL, care are ca obiect de activitate potrivit CAEN Rev.1 - selecţia şi plasarea forţei de muncă. Societatea Nicorexis Trade SRL a intrat sub incidenţa Legii nr. 85/2006 (Legea privind procedura insolvenţei). Ultimii trei membrii ai Comitetului Judeţean Constanţa sunt mediul de familie Jeni Areco, brokerul de asigurări Victor Cruceru, care deţine societatea Cruceru Victor - agent de asigurări SRL şi studentul Daniel Gavrilă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • metin cerchez 28 Mar, 2011 20:14 gica slabu si mafia imobilelor -cum a luat cinema progresul cofetaria crizantema imobile pe str stefan cel mare linga antoniadis si le quoke faleza mamaia casino-cinema progresul cu acte false cu dan cornel si george despina care iau acum parcarea magazin tomis si imobile str gen manu 18 si grivitei 9-poate ne raspunde dna-cum gica slabu era tobosar la zorile sia cum e bagar de basescu si santajistul dan diaconescu la inaintare cu comisarii de la garda financiara la statia benzina de la cet-gei-sri dna tac-de ce?partidul popo ului -naomi pirv padiu-poponarii
  • un alegator 28 Mar, 2011 18:29 cine se aseamana se aduna
  • maria 28 Mar, 2011 16:31 Interesant articol,putem sa aflam si la restul partidelor cine conduce?