Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru salută controlul Ministerului Transporturilor la CNAPMC (documente)

ro

25 Jul, 2013 00:00 2181 Marime text
Aşteptările sunt mari în privinţa interimatului asigurat de premierul Victor Ponta la Ministerul Transporturilor. Cerinţele de până acum sunt ca prim-ministrul să privatizeze CFR Marfă şi să soluţioneze problema contractului încheiat de Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime cu Van Oord. Cea din urmă chestiune a fost adusă, ieri, în discuţie de senatorul PDL, Christian Gigi Chiru.
 
Senatorul a transmis, printr-un comunicat de presă, că salută demersurile Corpului de Control al Ministerului Transporturilor cu privire la „activitatea inadecvată a conducerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime”. Amintim că parlamentarul constănţean a atras atenţia în mai multe rânduri cu privire la neregulile din Portul Constanţa, în special cele privind contractul încheiat de CN APMC cu compania olandeză Van Oord.
„Mă bucur că demersurile mele din Parlament au avut rezultat, iar ilegalităţile pe care le-am semnalat în urmă cu două luni sunt confirmate şi de raportul Corpului de Control. Sper ca ministrul interimar al Transporturilor, Victor Ponta, să fie de această dată de partea legii şi să apere interesele ţării. Este momentul în care primul ministru poate demonstra că interesul României este mai presus decât tovărăşia care îl leagă de Radu Mazăre şi de gruparea PSD-istă de la Constanţa, şi să ia măsurile care se impun împotriva conducerii actuale a Portului Constanţa, oameni din apropierea primarului social-democrat”, susţine senatorul constănţean.

Potrivit acestuia, „contractele nefavorabile pentru statul român au devenit o obişnuinţă pentru CN APMC în era PSD, iar tolerarea lor nu aduce decât deservicii României”. Senatorul îi cere prim-ministrului să-i sancţioneze pe cei vinovaţi. „Îi solicit primului ministru şi ministrului interimar al Transporturilor, Victor Ponta, să soluţioneze problema contractului încheiat cu Van Oord şi să îi sancţioneze aspru pe vinovaţi, indiferent de culoarea lor politică. Sper ca, măcar de această dată, domnule Ponta, să fiţi de partea dreptăţii şi nu a intereselor unor grupuri penale care au ca unic scop înavuţirea pe spatele românilor”, a mai declarat senatorul Christian Gigi Chiru.
Reamintim că parlamentarul constănţean i-a adresat fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, o interpelare privitoare la contractul dintre Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime şi Van Oord şi, de asemenea, a susţinut o declaraţie politică în acest sens. Ataşăm ambele documente la varianta on-line a materialului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii