Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centura Constanţei este în grafic Din 30 iunie, liber la circulaţie pe Autostrada Soarelui, de la Cernavodă la Constanţa (galerie foto)

ro

31 Mar, 2012 01:43 3320 Marime text
06_ministru_autostrada_ministru.jpgÎncepând cu data de 30 iunie se va putea circula pe Autostrada Soarelui, pe tronsonul Medgidia - Constanţa, pe două benzi, precum şi pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, pe una singură. Anunţul a fost făcut vineri de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare. Tot el a afirmat că din 30 iunie se va putea circula inclusiv pe centura ocolitoare a municipiului Constanţa. Alexandru Nazare a făcut aceste declaraţii în contextul unei vizite pe şantier, pe A2. A fost, conform spuselor sale, „prima ieşire cu presa, pe şantier", pe acest tronson.

După ce, în jurul orei 14.00, s-a aflat pe şantier, pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, în jurul orei 16.00 Nazare a ajuns la intersecţia A2 cu DN3. Aici, ministrul a explicat că tronsonul Cernavodă - Constanţa este un tronson greu, pe care-l va monitoriza cu mare atenţie. Spre deosebire de alte tronsoane, acesta are 26 de poduri.

În altă ordine de idei, succesorul Ancăi Boagiu a ţinut să precizeze că atât pe tronsonul Cernavodă - Medgidia, cât şi pe Medgidia - Constanţa din A2 lucrările sunt în graficul prevăzut iniţial, dar şi că este esenţial ca ritmul actual să fie menţinut şi de acum înainte. „În cazul în care voi constata că există întârzieri, atunci neapărat vom suplimenta şi numărul de muncitori, şi numărul de utilaje", a declarat Nazare. Ministrul a subliniat însă că nu trebuie să se facă „rabat la calitate". În ceea ce priveşte despăgubirile, acestea sunt, se pare, la zi. În cazul în care la acest capitol vor fi înregistrate întârzieri, constructorii şi arhitecţii vor fi penalizaţi, a atras atenţia Nazare. Întrebat dacă are nemulţumiri faţă de ritmul şi stilul în care se lucrează la A2 pe tronsonul Cernavodă - Constanţa, Alexandru Nazare a declarat că, din punctul său de vedere, „la viaducte se poate lucra şi mai bine", respectiv şapte zile din şapte. „Inclusiv noaptea", a adăugat ministrul.

Pe A2, de la Constanţa la Nădlac

Tot în contextul inspecţiei pe şantier de vineri, ministrul Transporturilor a fost întrebat de când anume consideră că va fi posibil să se circule pe Autostrada Soarelui, de la Constanţa la Nădlac. „Depinde foarte mult de cum vom şti să ne pregătim proiectele pentru următoarea perspectivă financiară. E vorba şi de bani, dar şi de modul în care vom şti să ne pregătim proiectele. Din 2016 - 2017 (n.r. se va putea circula pe A2, de la Constanţa la Nădlac)", a fost răspunsul lui Alexandru Nazare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii