Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce şanse dau politicienii validării cabinetului Ungureanu!

ro

08 Feb, 2012 00:00 1306 Marime text
Conducerea PDL a decis în Colegiul Director înlocuirea tuturor miniştrilor pe care i-a avut în Guvernul Boc, după ce şi în noaptea de luni spre marţi s-au dezbătut variantele de miniştri. Astfel, PDL vine cu o garnitură nouă, ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban şi cel al Justiţiei - Cătălin Predoiu vor fi păstraţi în funcţii, iar UNPR şi UDMR şi-ar păstra, la fel, actualii miniştri. Andreea Paul Vass, Gabriel Berca, Cristian Petrescu, Alexandru Nazare, Stelian Fuia, Cătălin Baba, Răzvan Mustea, Claudia Boghicevici şi Bogdan Drăgoi sunt propunerile PDL pentru miniştri în Cabinetul Ungureanu.

Maria Stavrositu, deputat PDL: „Este excelent, noul cabinet a fost împrospătat cu oameni noi, asta înseamnă că PDL are resurse, iar cel mai mare câştig este Mihai Răzvan Ungureanu, un om cu o anvergură şi o aură impresionantă. De asemenea, personal, am numai cuvinte de laudă şi pentru colegii mei, deputatul Stelian Fuia, Răzvan Mustea - preşedintele organizaţiei de tineret a PDL, deputatul Claudia Boghicevici, care este şi vicepreşedinte al organizaţiei de femei a partidului, şi toată stima pentru Cătălin Baba, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, conferenţiar universitar şi decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Am încredere că ei vor fi continuatorii reformelor începute de cabinetul condus de Emil Boc, care în opinia mea şi-a făcut datoria din plin".

Nicolae Moga, senator USL: „Interesele ar trebui să fie pentru oameni şi nu împotriva lor. Indiferent cine ar veni acum din toată clasa politică nu ar putea rezolva problemele oamenilor şi eu vreau să mă refer în special la problemele cetăţenilor din colegiul meu: 65% din populaţie trăieşte sub gradul de sărăcie, vorbit de 10 milioane de oameni. Şi atunci cine să vină, şi USL, şi tata-mare, n-are ce să facă. De aceea eu am cerut alegeri anticipate alături de colegii mei. S-a încercat recredibilizarea guvernului prin numirea ca premier a lui Mihai Răzvan Ungureanu, care este un intelectural rasat, un istoric, dar nu e suficient. Observ din presă că se doreşte un Ali Baba nou şi să rămână aceeaşi hoţi. Corect era ca toţi parlamentarii USL să-şi dea demisia şi să nu participe la această piesă de teatru absurd".

Amet Aledin, deputat al minorităţilor (UDTTMR): „Eu am luat legătura cu colegii mei de grup şi urmează să luăm o decizie în legătură cu susţinerea noului cabinet, dar nu cred că vor fi probleme majore. Încercăm să stabilim un cabinet care sprijină reformele şi să ducem ce-am început la bun sfârşit. Nu văd să existe probleme, pentru că noi am solicitat la consultările cu preşedintele un guvern politic şi respingerea alegerilor anticipate, şi este în regulă. La Comisia de Cultură din Camera Deputaţilor, al cărui membru sunt, îl vom audia pe deputatul Kelemen Hunor, care a fost propus de UDMR pentru acelaşi portofoliu, Ministerul Culturii, pe care vă pot spune încă de pe acum că îl voi sprijini".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii