Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat la un nou mandat, Dumitru Bocai - „Daţi-ne de lucru încă patru ani!" (Galerie foto)

ro

05 Jun, 2012 01:00 3093 Marime text
Bocai1.jpgCandidatul PDL la Primăria Ovidiu, Dumitru Bocai, a fost primit cu aplauze şi mult entuziasm de sutele de localnici care s-au adunat, duminică seara, la evenimentul de lansare a candidaturii. Dumitru Bocai a fost susţinut şi de echipa sa de consilieri locali. Pe scenă a urcat şi Taraful de la Clejani, care a întreţinut atmosfera de sărbătoare.

Adresându-se susţinătorilor şi locuitorilor, Dumitru Bocai le-a promis că nu va rămâne nicio străduţă neasfaltată în oraş. „De-a lungul celor patru ani, cât am fost primar, am asfaltat 16 străzi. Am început şi programul cu fonduri europene. Vom termina de asfaltat întreaga localitate, nu va rămâne o străduţă neasfaltată. După ce vom termina de asfaltat străzile din oraş, vom merge în Poiana, deoarece am un sentiment de vinovăţie faţă de satul acela", a declarat Dumitru Bocai. Acesta a mai spus celor prezenţi la evenimentul de lansare că va continua să lucreze cu echipa care i-a fost alături timp de patru ani. „Au trecut patru ani grei şi pentru dumneavoastră, şi pentru mine, deoarece criza ne-a făcut mai tensionaţi. Tensiunea a creat o presiune de-a lungul celor patru ani, presiune pe care aţi pus-o pe mine. Dar aţi reuşit ceva: m-aţi forţat să mă zbat, să mă chinui, să transpir şi să fac ce am făcut în cei patru ani", a mai adăugat candidatul PDL la Primăria Ovidiu. În cei patru ani de mandat, Dumitru Bocai a realizat reţeaua de apă şi a montat un puţ de 350 de metri adâncime în cartierul nou, dar a pus şi bazele reţelei de iluminat public şi casnic în satul Poiana. Cele trei investiţii au fost finanţate de la bugetul local cu suma de 2.500.000 de lei. De asemenea, în această perioadă, în staul Poiana a fost demarat un proiect important pentru localitate, care prevede repararea tuturor străzilor. Un alt proiect important, pe care Dumitru Bocai a reuşit să-l realizeze în cei patru ani de mandat, se referă la cei care locuiau în Grupul Social Nazarcea. „Aveam un grup social în care locuiesc o mie de suflete. Pe buletinul acestor oameni nu scria decât şoseaua Nazarcea. Nu scria numărul casei, strada. Nimic. Dar am reuşit să le asfaltez o bună parte din străzi", a mai spus Dumitru Bocai. Primarul nu a uitat nici de cele sfinte. În acest sens, a reabilitat biserica din cartierul Culmea de Nord. Acum şapte ani a început să ridice o biserică în localitatea Poiana, pe care a promis că o va termina cât de curând. Printre realizările edilului se mai numără şi un sens giratoriu, chiar la intrarea în localitate. „Pentru acest sens giratoriu am plătit 1.500 de lei amendă către Consiliul Judeţean, deoarece ne lipsea un aviz", a menţionat Dumitru Bocai. Acesta le-a mai amintit localnicilor că a adus gaze în toată localitatea. „Mai avem de adus gaze în cartierul de tineret, dincolo de variantă, unde construim case. Până la toamnă, locuitorii vor avea apă şi curent", a promis acesta. Revenind la cele 16 străzi asfaltate, Dumitru Bocai a precizat că le-a făcut cu bani pe care îi dădea pe echipa de fotbal. „Dădeam 1.500.000 de lei pentru o echipă de divizia C. Astăzi suntem singura localitate din judeţ care are o echipă în Divizia A, care întreţine şi baza sportivă. Aici vor veni şi Steaua, şi Dinamo, şi Rapid. Cu cei 1.500.000 de lei vom asfalta în fiecare an străzile, vom avea trotuare, rigole pentru apa de ploaie", a mai subliniat acesta.

Copiii, printre priorităţile lui Dumitru Bocai

Candidatul PDL la Primăria Ovidiu nu a uitat nici de copii, pentru care a înfiinţat locuri de joacă. Tot pentru generaţia viitoare a fost extinsă grădiniţa, pentru copiii care învăţau în tură după amiază. „Am extins grădiniţa prin restrângerea claselor cu efective mici de la şcoală. Astfel, am reuşit să mobilăm şase săli din grădiniţă", a mai subliniat acesta. Pentru ca oraşul să fie unul sigur, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, Dumitru Bocai va monta, pe lângă cele 21 de camere de supraveghere existente, alte 60. „În patru ani nu a existat niciun scandal, nu au venit jandarmii", a menţionat acesta.

Pensionarii vor primi abonamente gratuite pentru pescuit

O altă realizare a primarului Bocai este că a reuşit să ia în administrare apa şi peştele din lacul Siutghiol. Pensionarii amatori de pescuit vor primi abonamente gratuite. Nu în ultimul rând, toate străzile din localitate vor avea canalizare, iar pe strada Poienei va fi creat un parc şi locuri de joacă pentru copii. De asemenea, pe strada Poienei va fi înfiinţat un sens giratoriu.

Bazin de înot şi centru de recuperare

Candidatul Bocai a mai anunţat că lângă Şcoala nr. 2 va fi construit un bazin de înot cu centru de recuperare. „Voi lua exemplul altor primari şi voi construi un cartier de locuinţe sociale pentru acea categorie de oameni care au nevoie", a mai menţionat Dumitru Bocai. „Vom încuraja oamenii care au tarabe şi vor să vândă. În acest sens, vom organiza periodic târguri. Cât priveşte locurile pentru casă, am distribuit 400 şi mai avem 500 de dat. Nici nu avem atâtea cereri câte locuri putem da", a mai adăugat primarul Bocai.

Problema maidanezilor, aproape rezolvată

În zona fostul CAP, Dumitru Bocai susţine că va înfiinţa un spaţiu destinat câinilor. Un alt proiect pe care şi l-a propus Dumitru Bocai în viitorul mandat este finalizarea bisericii din Poiana şi a celei din satul Culmea. Preţul gunoiului menajer va fi redus cu 25% de la 1 ianuarie 2013. „Vreau să avem cel mai curat oraş şi o să reuşim. Am să vă cer scuze pentru că nu am reuşit să stau de vorbă cu toţi, aşa cum v-aţi fi dorit. Am rămas foarte puţini angajaţi, 25% din personal a fost dat afară. Aşa că a trebuit să ne concentrăm şi să ne zbatem să facem ceea ce am făcut. Dar am o soluţie şi pentru lipsa dialogului dintre noi. În iulie şi august, fiecare familie din Ovidiu va primi un telefon mobil cu cartelă de 15 euro, iar când va apăsa pe tasta 2 va răspunde primarul", a anunţat Dumitru Bocai.

Puneţi ştampila pe cifra 2

La finalul discursului, Dumitru Bocai i-a îndemnat pe localnici să pună ştampila pe numărul 2. „Puneţi ştampila pe numărul 2, echipa tot pe 2, numărul acesta, 2, va trebui să-mi poarte noroc. Tasta nr. 2 la telefon şi vom fi în legătură directă. Cum mi-aţi dat echipa în 2008, aşa să faceţi şi acum. Daţi-ne de lucru încă patru ani!", a conchis acesta.

Consilierul local Dumitru Posa a ţinută să explice de ce îl susţine pe Bocai. „Sunt trei motive: în primul rând are o vechime de 8 ani în administraţia locală. A dat dovadă că poate stăpâni foarte bine problemele cu care se confruntă oraşul. În cei patru ani a reuşit să rezolve cele mai multe probleme. Dumitru Bocai are în spate o echipă puternică, formată din oameni cu experienţă, care au demonstrat că au găsit soluţii la problemele cu care v-aţi confruntat", a declarat Dumitru Posa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii