Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:12 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huțucă(PNL) “Guvernul pregătește granturi pentru turism iar românii care își vor face vacanța în țară, vor contribui la salvarea industriei”

ro

05 May, 2020 00:00 3996 Marime text

Turismul este unul dintre cei mai puternici piloni ai economiei constănțene. De bunul mers al turismului depind familii nu doar din Constanța, ci din toată regiunea Dobrogei care vin să lucreze aici pe perioada verii.

“Este un ecosistem economic extrem de complex și orice perturbare aduce consecințe pe termen lung. Tocmai de aceea, e nevoie de soluții dedicate pentru economia locală și pentru turismul atât de afectat de această epidemie”, susține președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă.
Parlamentul constănțean afrimă că declarația făcută de Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, privind industria turismului din România, este îmbucurătoare pentru toți cei care activează în acest domeniu, în județul nostru.
“Din declarația domniei sale, putem extrage următoarele soluții, la care se vor adăuga și altele, în perioada următoare: Guvernul are la dispoziție 1 miliard de euro pentru a sprijini IMM-urile, din care o parte va fi alocată industriei turismului; ministerul Economiei este în permanentă legătură cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne, astfel că se lucrează la un set de reguli, pentru ca, atunci când vor fi ridicate restricțiile, oamenii să se simtă în siguranță și să se poată bucura de sezonul estival; se pregătesc pachete de măsuri financiare, pentru că proprietarilor de hoteluri, restaurante, cafenele sau baruri li se vor impune, cel mai probabil, niște reguli ce vor viza siguranța clienților, reguli care vor presupune niște costuri suplimentare; statul va asigura și sprijin suplimentar financiar domeniului HoReCa; sunt pregătite granturi pentru reducerea costurilor la energia electrică; sunt pregătite granturi pentru amenajarea spațiului în vederea primirii turiștilor.

Doresc să subliniez că orice român care, anul acesta, își va face vacanța în România, va contribui la salvarea capitalului românesc, la protejarea investitorului român, la promovarea turismului nostru. Fiecare ban pe care îl cheltuim la noi în țară înseamnă mai multe fonduri pentru infrastructură, sănătate și educație”, afirmă Huțucă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii