Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:25 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz pozitiv pentru o inițiativă legislativă menită să contribuie la reducerea accidentelor de circulație pe drumurile județene

ro

03 Mar, 2023 10:33 1033 Marime text



În cadrul comisiei parlamentare de transport și infrastructură, a fost avizat pozitiv proiectul de lege care are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 43/1997.

Potrivit expunerii de motive, inițiativa vizează prevenirea, atât a degradării materialului rulant, parte componentă a drumurilor județene, precum și a degradării spațiului public de lângă carosabil și a locurilor destinate parcărilor.

Prin actul normativ, se urmărește creșterea controlului de trafic greu, prin instalarea de sisteme de cântărire automată și fluentă în puncte fixe, pe raza drumurilor județene.

Acest sistem va permite cântărirea automată a tuturor mijloacelor de transport de marfă care depășesc 8 tone/axă. În același timp, conform actului normativ, se vor majora amenzile aplicate pentru fapte grave și foarte grave privind depășirea masei totale admise. Din altă perspectivă, proiectul legislativ are în vedere și reducerea accidentelor de circulație pe drumurile județene, prin descurajarea supraîncărcării camioanelor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii