Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:32 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

15.000 de locuitori ai judeţului Constanţa au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“

ro

13 Jul, 2018 00:00 1706 Marime text
Peste 15.000 de locuitori ai judeţului Constanţa au semnat iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“. Reprezentanţii USR Constanţa susţin că, pentru a-şi atinge ţinta propusă pe plan local, mai este nevoie de încă 5.000 de semnături.
 
Campania de strângere de semnături a iniţiativei cetăţeneşti „Fără penali în funcţii publice“ continuă la cortul din faţa unui centru comercial de pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, de luni până joi, între orele 17 şi 21.
 
Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice“, susţinută de USR şi grupul Rezistenţa, îşi propune să interzică persoanelor condamnate penal şi care nu s-au reabilitat să ocupe funcţii publice alese. Textul propus instituie o interdicţie temporară ce ar urma să înceteze după reabilitare, amnistia de după condamnare sau dezincriminarea infracţiunii, adică situaţiile care, potrivit legislaţiei penale, conduc la eliminarea tuturor consecinţelor rezultate din condamnare.
 
Pentru ca proiectul de lege să ajungă pe masa Parlamentului, este necesară susţinerea a cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot din cel puţin jumătate din judeţele ţării.
 
Citeşte şi:
 
Mii de constănțeni au semnat pentru a li se interzice politicienilor cu dosare penale să mai ocupe funcții în Parlament și în administrația locală. Strângerea de semnături continuă pe faleza Cazinoului

 

Inițiativa „Fără penali în funcții publice“ Deputatul Ion Stelian – „Constănţenii trebuie să se trezească şi să spele ruşinea că au fost conduşi de persoane condamnate penal”!


 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 13 Jul, 2018 10:19 Mai bine ar semna o petitie pentru repararea Cazinoului, a Mozaicului, a Sinagogilor, pentru construirea soselei de coasta, pentru un Teatru, o sala polivalenta, unStadion, si multe altele. Se consuma energii importante pentru interese obscure.stia nu gindesc ca daca nu s schimba legile e posibil ca si ei sa sufere aceleasi abuzuri.Da-le minte,Doamne!