Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:14 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Susţineţi strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice“?

ro

02 Apr, 2018 00:00 1398 Marime text
A fost lansată oficial strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără Penali în funcţii publice“, susţinută de USR. Într-o perioadă de şase luni, iniţiativa trebuie să strângă 500.000 de semnături valabile, din cel puţin 21 de judeţe din ţară. Cei 19 membri ai comitetului de iniţiativă, din care fac parte scriitorul Gabriel Liiceanu, filosoful Mihai Şora, membrii mişcării de stradă Rezistenţa şi preşedintele asociaţiei Colectiv, au fost primii care şi-au pus semnătura pe liste şi au îndemnat toţi cetăţenii să le urmeze exemplul pentru a interzice accesul în funcţii publice persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârşit infracţiuni cu intenţie.
 
Membrii USR, alături de voluntari implicaţi din toată ţara, vor fi în stradă timp de şase luni pentru a strânge semnături, iar în principalele oraşe din ţară au fost amplasate corturi. La Constanţa îi găsiţi în cortul amplasat în parcul de la Casa de Cultură. Liderii USR Constanţa se aşteaptă ca cel puţin 20.000 de constănţeni să se alături acestei campanii.
 
Campania îşi propune strângerea de semnături pentru a interzice accesul în funcţii publice (preşedinţie, Parlament, administraţie locală) persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârşit infracţiuni cu intenţie, pentru că România are nevoie de o clasă politică integră şi fără probleme penale. Formularele de semnături pot fi descărcate de toţi cei care vor să susţină iniţiativa şi de pe site-ul farapenaliinfunctiipublice.ro.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează un sondaj de opinie cu tema: Susţineţi strângerea de semnături pentru iniţiativa de modificare a Constituţiei „Fără penali în funcţii publice“?
 


 
De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus sau pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanţa: https://www.facebook.com/ziuaconstanta/?ref=br_rs
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 02 Apr, 2018 11:27 Daca ar fi fost organizat de altcineva as fi sustinut initiativa.Acest Liiceanu, Macovei, Plesu s.a.,si-au consumat creditul moral. Cine sustine financiar aceasta campanie? Se inscrie in acea zicala: plecati voi, sa ne suim noi. Ai ce ai cu unii indivizi dar sa-ti denigrezi tara si poporul ,este de neacceptat.