Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la intimidare la agresiune USR reclamă abuzurile autorităților asupra voluntarilor campaniei „Fără Penali în funcții publice”. Ce s-a întâmplat la Constanţa?

ro

23 May, 2018 00:00 2639 Marime text


De la începutul campaniei, aprilie 2018, voluntarii inițiativei cetățenești „Fără Penali în funcții publice” sunt victimele unor abuzuri. Au fost agresați verbal, atacați fizic, legitimați ori amendați de polițiști, susţin reprezentanţii USR.
Potrivit acestora, intimidările au avut loc în mai multe locuri din București și din țară, în orașe precum Constanța, Baia Mare, Craiova, Predeal, Timișoara și Satu Mare.

Reacțiile îndreptate împotriva oamenilor care strâng semnături arată că foarte mulți politicieni aflați în funcții de conducere se tem în mod real de justiție, mai adăugă liderii USR. 
„Nu vom ceda în fața tentativelor de intimidare. Suntem alături de colegii noștri care au fost victime ale agresiunilor și vom continua să strângem semnături pentru că România trebuie curățată de penali. Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este singura soluție cu efecte pe termen lung pentru a elimina corupții, este absolut necesar să le interzicem infractorilor să mai ajungă în poziții din care pot face atât de mult rău”, a declarat președintele USR Dan Barna. 
Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România îi cer public ministrului de Interne, Carmen Dan, să spună de ce sabotează inițiativa cetățenească și încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor.


Încercare de intimidare a Poliţiei locale Constanţa

 

Poliţia Locală Constanţa a intervenit pe 18 mai a.c. în rezolvarea celei mai importante dintre problemele cu care se confruntă orașul nostru: steagul #FărăPenali.” Mai exact, 6 poliţiști locali, împreună cu un reprezentant al conducerii instituţiei, au încercat să intimideze folosind diferite tertipuri. Au spus mai întâi că steagul este amplasat abuziv și că trebuie să-l strângem. Am refuzat, deoarece nu încălcam nicio prevedere legală. Apoi, reprezentanţii poliţiei locale au anunţat Jandarmeria. Între timp, a apărut o altă problemă, cum că am fi prea aproape de Festivalul scoicilor. Nici așa n-a mers. Ne-au sugerat să mutăm cortul cu 50 de metri mai departe de un festival culinar, că asta ar fi dorința organizatorilor, ca să nu agasăm vizitatorii festivalului. Am rămas însă pe loc. Dorim să le transmitem tuturor celor care încearcă prin orice modalitate să oprească acţiunea #FărăPenali că nu vor reuși”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.

Campania de strângere de semnături continuă zilnic între 10.00 şi 18.00 la cortul amplasat în centrul oraşului, pe strada Ştefan cel Mare, în faţa fostului magazin Tomis.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii